Gegevens Van De Ene Computer Naar De Andere Overbrengen

Inhoudsopgave:

Gegevens Van De Ene Computer Naar De Andere Overbrengen
Gegevens Van De Ene Computer Naar De Andere Overbrengen

Video: Gegevens Van De Ene Computer Naar De Andere Overbrengen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Outlook-gegevensbestand exporteren en importeren 2023, Februari
Anonim

Er zijn verschillende methoden om informatie tussen computers over te dragen. De keuze van de methode hangt meestal af van de hoeveelheid overgedragen gegevens en van de gebruiksfrequentie van deze bewerking. Om een ​​constante bestandsuitwisseling te garanderen, wordt aanbevolen om miniatuur lokale netwerken te creëren.

Gegevens van de ene computer naar de andere overbrengen
Gegevens van de ene computer naar de andere overbrengen

Noodzakelijk

Netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Om een ​​bekabeld LAN te maken, heeft u in elke computer één vrije netwerkkaart nodig. Zorg ervoor dat deze apparaten op de pc aanwezig zijn. Verbind ze met een cross-over netwerkkabel. Moderne netwerkadapters detecteren automatisch het type aangesloten apparaat, waardoor je vrijwel elke netwerkkabel met LAN-connectoren kunt gebruiken.

Stap 2

Zet beide computers aan. Nadat de besturingssystemen zijn geladen, moet het netwerk automatisch worden geïnitialiseerd. Als u met Windows Seven werkt, selecteert u het item "Thuisnetwerk" in het venster dat verschijnt. Dit maakt het voor u gemakkelijker om de parameters verder aan te passen.

Stap 3

Stel statische IP-adressen in voor de netwerkadapters van beide computers. Open het Configuratiescherm en selecteer het menu "Netwerkverbindingen". Klik met de rechtermuisknop op het netwerkkaartpictogram en ga naar de parameters van het internetprotocol TCP / IP. Gebruik voor Windows 7 en Vista TCP / IPv4.

Stap 4

Markeer Gebruik het volgende IP-adres en voer een waarde in. Geef bij het configureren van de netwerkkaart van de tweede pc een soortgelijk adres op, waarbij u alleen het laatste segment vervangt. Maak nu een gedeelde map aan op een van de computers. Selecteer de gewenste map en klik er met de rechtermuisknop op. Plaats de muisaanwijzer op Delen en selecteer Thuisgroep (Lezen/Schrijven) in het pop-upmenu.

Stap 5

Nadat een nieuw venster verschijnt, klikt u op het item "Deze map delen". Ga nu naar een andere computer en open het menu Uitvoeren door op de toetsen Win en R te drukken.Voer het commando \ 125.125.125.1 in. Vervang de cijfers in het voorbeeld, voer het IP-adres van de gewenste computer in. Druk op de Enter-toets en wacht tot de lijst met openbare mappen van de geselecteerde pc wordt geopend.

Populair per onderwerp