Hoe Informatie Van De Ene Computer Naar De Andere Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Informatie Van De Ene Computer Naar De Andere Over Te Zetten
Hoe Informatie Van De Ene Computer Naar De Andere Over Te Zetten

Video: Hoe Informatie Van De Ene Computer Naar De Andere Over Te Zetten

Video: How to monitor your network devices ( PC , Server , Router , Printer , ... ) | NETVN 2022, December
Anonim

Er zijn verschillende methoden om gegevens van de ene computer naar de andere over te zetten. De meest logische is natuurlijk de methode van het bouwen van een lokaal netwerk, op voorwaarde dat de computers dicht genoeg bij elkaar staan.

Hoe informatie van de ene computer naar de andere over te zetten
Hoe informatie van de ene computer naar de andere over te zetten

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat het voor een eenmalige overdracht van informatie beter is om allerlei USB-drives te gebruiken. Als u periodieke gegevensuitwisseling tussen meerdere computers moet uitvoeren, maak dan een eenvoudig lokaal netwerk aan. Koop een netwerkhub met het vereiste aantal LAN-connectoren.

Stap 2

Installeer deze netwerkapparatuur op de gewenste locatie en sluit deze aan op netstroom. Bereid het benodigde aantal netwerkkabels van een bepaalde lengte voor. Uiteraard moeten aan beide uiteinden LAN-connectoren aanwezig zijn. Sluit met deze kabels alle desktopcomputers aan op de netwerkhub. LAN-poortnummers zijn niet relevant als u een niet-configureerbare hub gebruikt.

Stap 3

Schakel alle computers in die op de netwerkhub zijn aangesloten. Configureer de parameters van het lokale netwerk. Open het Netwerkcentrum. Navigeer naar "Adapterinstellingen wijzigen" in het linker taakvenster. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de netwerkadapter die op de hub is aangesloten. Markeer het TCP / IPv4-internetprotocol en klik op de knop Eigenschappen.

Stap 4

Activeer de optie Gebruik het volgende IP-adres. Stel de waarde in, bijvoorbeeld 48.48.48.1. Ga nu terug naar het menu "Netwerkcentrum" en open het item "Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen".

Stap 5

Activeer het item "Netwerkdetectie inschakelen" en vink het vakje aan naast de optie "Bestands- en printerdeling inschakelen". Activeer nu het eerste item in het menu "Gedeelde maptoegang". Klik nu op de knop "Wijzigingen opslaan".

Stap 6

Configureer de instellingen voor andere computers op dezelfde manier. Open nu het menu Start en ga naar Uitvoeren. Voer de opdracht \ 48.48.48.2 in het geopende venster in om de lijst met openbare mappen op een specifieke computer te openen.

Populair per onderwerp