Een Monitor Aansluiten

Een Monitor Aansluiten
Een Monitor Aansluiten

Video: Een Monitor Aansluiten

Video: Een Monitor Aansluiten
Video: Een los beeldscherm aansluiten op je laptop (Windows) + de instellingen 2024, Mei
Anonim

Op de meeste laptopmodellen kan een extra monitor worden aangesloten. In dit geval kun je mobiliteit natuurlijk even vergeten, maar de tweede monitor is in sommige gevallen erg handig, omdat de desktopruimte nooit te groot is.

Een monitor aansluiten
Een monitor aansluiten

Zowel een monitor als een laptop zijn vrij dure apparaten om te repareren, dus we zullen het proces van het aansluiten van een externe monitor in detail bekijken.

  1. Om de monitor aan te sluiten, is het beter om eerst beide apparaten uit te schakelen. Hoewel veel notebookmodellen hot-plugging van een monitor kunnen herkennen, vereisen sommige dat er een extern apparaat aanwezig is wanneer de computer wordt aangezet om succesvol te kunnen werken met een dergelijk extern apparaat. Bovendien is de "hot" aansluiting van de monitor (dat wil zeggen, het aansluiten van de ingeschakelde monitor op de ingeschakelde laptop) beladen met het verschijnen van elektrische ontladingen op het moment dat de stekker en connector worden aangeraakt, wat de laptop kan beschadigen in de eerste plaats.
  2. Sluit de monitorinterfacekabel aan op de aansluiting op de laptop. Als uw laptop alleen verbinding met de DVI-connector toestaat en de monitor VGA is, moet u een speciale adapter inslaan.
  3. Zet de monitor aan en zet vervolgens de monitor aan.
  4. Sommige laptopmodellen zullen de monitor automatisch herkennen en er verschijnt een afbeelding op. In dit geval is de monitor al succesvol aangesloten. Als dit niet gebeurt, probeer dan op Fn te drukken in combinatie met de toets die verantwoordelijk is voor het overschakelen van het beeld naar de tweede monitor.
  5. Mogelijke problemen hebben in de regel te maken met een verkeerd ingestelde resolutie of schermverversingsfrequentie, evenals het feit dat het beeld alleen op het tweede scherm wordt gedupliceerd. Om dergelijke problemen op te lossen, opent u het onderdeel Weergave van het Configuratiescherm. Hier kunt u configureren of het bureaublad op het tweede scherm wordt gedupliceerd of uitgerekt, waardoor het gebied groter wordt, en de verversingssnelheid en resolutieparameters afzonderlijk instellen voor elk van de schermen.
  6. Als dit niet lukt, probeer dan de nieuwste stuurprogramma's voor uw grafische kaart te downloaden en te installeren. Misschien zijn zij het probleem. Als het vervangen van het videostuurprogramma ook niet helpt, probeer dan de monitorinterfacekabel te vervangen.

Aanbevolen: