Wat Te Kopen In Plaats Van Een Computermuis?

Wat Te Kopen In Plaats Van Een Computermuis?
Wat Te Kopen In Plaats Van Een Computermuis?

Video: Wat Te Kopen In Plaats Van Een Computermuis?

Video: Wat Te Kopen In Plaats Van Een Computermuis?
Video: IS DEZE €6 GAMING MUIS UIT CHINA HET WAARD? 2024, April
Anonim

Een computermuis is bekend bij elke gebruiker. En we weten niet eens meer dat je in plaats van een muis andere gadgets kunt gebruiken om je computer te besturen.

Wat te kopen in plaats van een computermuis?
Wat te kopen in plaats van een computermuis?

Opgemerkt moet worden dat het gebruik van een muis in veel programma's optioneel is, omdat je vaak de sneltoetsen kunt onthouden voor het aanroepen van veel functies (denk aan de beroemde ctrl + c, ctrl + v). Het gebruik van de zogenaamde sneltoetsen is handig, maar sommige functies zullen erg onhandig zijn om te gebruiken. U kunt echter geen muis kopen, maar apparaten die deze met succes zullen vervangen. Allereerst kun je de volgende invoeropties onthouden:

  • trackball,
  • Grafisch tablet,
  • touchpad in toetsenbord of apart.

Een trackball is een bal op een standaard die je draait om de aanwijzer op het scherm te verplaatsen. Iedereen die bekend is met een mechanische (bal)muis, associeert een trackball gemakkelijk met zo'n balmuis, met de voet ondersteboven. De trackball werkt precies volgens hetzelfde principe als een mechanische muis en de besturing ervan vereist geen aanpassing en speciale training.

wat is trackball?
wat is trackball?

Een grafisch tablet is gemaakt voor het invoeren van grafische informatie, voor gebruik door kunstenaars en ontwerpers in grafische editors. Maar je kunt zo'n tablet gebruiken in plaats van een gewone muis. Het grafisch tablet bestaat uit een tablet dat gevoelig is voor aanraking van een speciale pen (lijkt op een dikke balpen). Het is best handig om zo'n tablet te gebruiken in gewone programma's, waar we meestal een muis gebruiken.

wat is een grafisch tablet?
wat is een grafisch tablet?

Het touchpad (touchpanel) is bekend bij computerbezitters. Tegenwoordig kun je een touchpad kopen dat via USB op elke computer kan worden aangesloten. De handigste optie is het touchpad dat in het draadloze toetsenbord is ingebouwd. Met zo'n toetsenbord is het niet alleen heel comfortabel achter de computer, maar ook voor een smart-tv.

wat is touchpad?
wat is touchpad?

Handige tip: probeer verschillende invoerapparaten in de winkel, dan weet je zeker welk apparaat voor jou het handigst is.

Het is interessant dat je tegenwoordig originele hybriden kunt vinden van de hierboven beschreven apparaten, bijvoorbeeld een muis met een trackball, wat ook handig kan zijn bij gebruik in afzonderlijke programma's.

Aanbevolen: