Een USB-flashstation Formatteren Voor NTFS

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Formatteren Voor NTFS
Een USB-flashstation Formatteren Voor NTFS

Video: Een USB-flashstation Formatteren Voor NTFS

Video: Een USB-flashstation Formatteren Voor NTFS
Video: How to Format a USB Flash Drive - NTFS / FAT32 / RAW 2024, Mei
Anonim

NTFS is een modern bestandssysteem (FS). Met zijn hulp is het vastleggen op informatiedragers veel sneller en betrouwbaarder. Om een opslagmedium naar NTFS te converteren, kunt u standaardtools van Microsoft-besturingssystemen gebruiken of hulpprogramma's downloaden die het gegevensopslagformaat kunnen wijzigen.

Een USB-flashstation formatteren voor NTFS
Een USB-flashstation formatteren voor NTFS

instructies:

Stap 1

Installeer de USB-flashdrive in de computer en wacht tot deze in het systeem wordt gedetecteerd. Ga dan naar "Start" - "Computer". Klik met de rechtermuisknop op de naam van het opslagmedium om een contextmenu weer te geven. Selecteer "Formaat" in de lijst die verschijnt.

Stap 2

Configureer in het venster dat verschijnt de benodigde parameters voor het formatteren. Selecteer NTFS in de vervolgkeuzelijst Bestandssysteem. Het is niet nodig om de clustergrootte te wijzigen. Geef in het veld "Volumelabel" de naam op voor uw flashstation, die tijdens het conversieproces van het bestandssysteem wordt gewijzigd.

Stap 3

Vink in het menu "Opmaakmethoden" het selectievakje "Snel (inhoudsopgave wissen)" aan of uit. Als u het selectievakje uitschakelt, voert het formatteerprogramma een volledige conversie uit van de FS van het opslagmedium, d.w.z. voert een volledige opschoning uit die al uw gegevens permanent verwijdert. Snel formatteren is anders omdat u daarna de kans krijgt om gegevens te herstellen. Snel formatteren duurt slechts enkele seconden. De volledige conversie kan behoorlijk lang duren.

Stap 4

Nadat u alle instellingen hebt gemaakt, klikt u op "Start" en wacht u tot de bewerking is voltooid. Als er geen foutmeldingen op het scherm verschijnen, is de bewerking geslaagd en is de conversie voltooid.

Stap 5

U kunt ook hulpprogramma's van derden gebruiken om een USB-flashstation naar NTFS te formatteren. Met HP USB Disk Storage Format Tool kunt u dus de gewenste procedure uitvoeren met de juiste functie. Download het HPUSBFW-programma en pak het uit in een willekeurige map met behulp van het WinRAR-programma en voer vervolgens het bestand HPUSBFW.exe uit.

Stap 6

Selecteer in het venster dat verschijnt uw USB-flashstation in de vervolgkeuzelijst van het veld Apparaat. Geef in het gedeelte Bestandssysteem NTFS op. Om de functie voor snel formatteren in te schakelen, schakelt u het selectievakje Snel formatteren in en klikt u vervolgens op Start. Bevestig de bewerking en wacht tot de conversie is voltooid.

Aanbevolen: