Een Lokale Verbinding Opzetten In Windows XP

Inhoudsopgave:

Een Lokale Verbinding Opzetten In Windows XP
Een Lokale Verbinding Opzetten In Windows XP

Video: Een Lokale Verbinding Opzetten In Windows XP

Video: Een Lokale Verbinding Opzetten In Windows XP
Video: Выживание на Windows XP в 2019 году. Пытаемся выйти в Интернет, устанавливаем программы 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig gebruiken veel gebruikers een lokaal netwerk voor verschillende doeleinden. Hiermee kunt u bestanden uitwisselen, games spelen. Het netwerk kan thuis worden opgezet door alle thuiscomputers aan te sluiten, of je kunt er buren op aansluiten. U kunt zelf een lokale verbinding opzetten.

Een lokale verbinding opzetten in Windows XP
Een lokale verbinding opzetten in Windows XP

Noodzakelijk

een computer met Windows XP

instructies:

Stap 1

Voordat u doorgaat, moet u ervoor zorgen dat de stuurprogramma's op de netwerkkaart zijn geïnstalleerd, anders is het onmogelijk om een lokale verbinding te configureren. Open hiervoor Apparaatbeheer. Er moet een regel zijn met de naam "Netwerkadapters". Er staat een pijl naast. Klik op deze pijl.

Stap 2

Daarna zou u de naam van uw netwerkkaartmodel moeten zien. Dit betekent dat de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd. Als er een onbekend apparaat wordt weergegeven in plaats van een netwerkkaart, dan heb je deze niet geïnstalleerd. U kunt de stuurprogramma's vinden op de schijf die u hebt ontvangen toen u de computer kocht, of downloaden van internet. Ze moeten op de officiële website van uw moederbordontwikkelaar staan.

Stap 3

Klik op Begin. Ga naar het "Configuratiescherm". Selecteer Klassieke weergave om de items van het Configuratiescherm weer te geven. Open vervolgens de parameter "Netwerkverbindingen". U ziet een Local Area Connection-pictogram. Klik met de rechtermuisknop op dit icoon. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu.

Stap 4

Er wordt een ander venster geopend. Zoek in dit venster de regel "Internet Protocol TCP / IP". Vink het vakje naast deze regel aan. Selecteer daarna deze regel met de linkermuisklik. Klik vervolgens onder aan het venster op Eigenschappen. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Algemeen".

Stap 5

Zoek daar het item "Automatisch een IP-adres verkrijgen". Bekijken. Vink vervolgens op dezelfde manier het item "DNS automatisch verkrijgen" aan. Klik OK. Dit venster zal sluiten. Klik in het volgende venster ook op OK. Daarna zouden alle aangesloten computers op uw lokale netwerk moeten worden weergegeven.

Stap 6

Indien nodig kunt u gebruikersgroepen aanmaken. U kunt bijvoorbeeld een "Thuisgebruikersgroep" maken. Zorg er ook voor dat u uw computer beschermt. Installeer antivirussoftware en schakel de firewall van het besturingssysteem in. Het garandeert extra bescherming voor uw computer.

Aanbevolen: