Hoe Een Afbeelding Op Een Computer Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Afbeelding Op Een Computer Aan Te Zetten
Hoe Een Afbeelding Op Een Computer Aan Te Zetten
Anonim

Een monitor is een apparaat dat de gebruiker informeert over de resultaten van de berekeningen van de CPU. Het is duidelijk dat de storing het werk onmogelijk maakt. Er zijn veel redenen waarom er geen weergave op het scherm is.

Hoe een afbeelding op een computer aan te zetten
Hoe een afbeelding op een computer aan te zetten

instructies:

Stap 1

Let op de indicator aan de voorkant van de monitor naast de aan/uit-knop. Als het niet oplicht, is de monitor mogelijk uitgeschakeld of is het netsnoer defect. Druk op de aan/uit-knop, vervang de stroomkabel. Als de situatie niet is veranderd, is er hoogstwaarschijnlijk een storing in het stroomcircuit van de monitor. U moet contact opnemen met een specialist.

Stap 2

Als het lampje brandt, maar wanneer de computer is ingeschakeld en de kleur of helderheid niet verandert en het bericht "Geen videosignaal" op het scherm verschijnt, is er mogelijk een probleem met de interfacekabel. Koppel de systeemeenheid los van het lichtnet en vervang de kabel door een waarvan u weet dat hij goed is (u kunt een vriend vragen dit te controleren). Het is noodzakelijk om de computer los te koppelen van de stroom, zodat er geen kortsluiting is bij de videokaartconnector wanneer de videosignaalkabel is aangesloten.

Stap 3

Wanneer de computer is ingeschakeld, voert het BIOS een systeemeenheidtest (POST) uit. Bij detectie van een storing wordt, afhankelijk van de aard van de storing, een combinatie van geluidssignalen gegeven. Als u korte en lange "piepjes" hoort, koppelt u de systeemeenheid los van de voeding, draait u de bevestigingsschroeven los en verwijdert u het zijpaneel.

Stap 4

Haal de videokaart en RAM-kaart uit de sleuf, reinig de contacten met een gum en plaats ze terug. Zet uw computer aan. Als de afbeelding niet verschijnt, probeer deze apparaten dan van je vrienden te lenen. Houd er rekening mee dat ze worden ondersteund door uw moederbord. Sluit de monitor aan op de geïntegreerde videokaart (in de regel hebben moderne moederborden ze).

Stap 5

Als deze manipulaties niet hebben geholpen, onderzoek dan zorgvuldig het moederbord. Het kan gezwollen of lekkende condensatoren hebben, beschadigde geleidende sporen. Bekijk hoe de CPU-koeler zich gedraagt na het inschakelen van de stroom. Als het begint te draaien en onmiddellijk stopt, ligt het probleem mogelijk in dezelfde gezwollen condensatoren op het moederbord of in een defecte voeding. Probeer een tijdje een bekende werkende voeding te vinden en sluit deze aan op het moederbord.

Stap 6

Een situatie is mogelijk wanneer het beeld op de monitor wordt weergegeven, maar van zeer lage kwaliteit. Dubbelklik in het Configuratiescherm op het knooppunt Systeem, ga naar het tabblad Hardware en klik op Apparaatbeheer. Als er een geel uitroepteken naast het pictogram van de videoadapter staat, is het stuurprogramma niet op dat apparaat geïnstalleerd.

Stap 7

Bepaal met behulp van de programma's CPU-Z, Everest of SiSandra het type videokaart. Ga naar de website van de fabrikant, download de driver en installeer.

Aanbevolen: