Hoe Installeer En Configureer Ik XP

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer En Configureer Ik XP
Hoe Installeer En Configureer Ik XP

Video: Hoe Installeer En Configureer Ik XP

Video: Hoe Installeer En Configureer Ik XP
Video: Hoe installeer ik Camtasia Studio 6 Trial op Windows xp 2024, Mei
Anonim

Onder de besturingssystemen is Windows XP de onbetwiste leider, zij is het die op de computers van de meeste gebruikers is geïnstalleerd. Meestal wordt een computer gekocht met een reeds geïnstalleerd besturingssysteem, maar vaak moet de gebruiker het besturingssysteem opnieuw installeren en verfijnen.

Hoe installeer en configureer ik XP
Hoe installeer en configureer ik XP

instructies:

Stap 1

De noodzaak om het besturingssysteem opnieuw te installeren ontstaat in het geval van een aanzienlijke vertraging van zijn werk, een toename van het aantal fouten. Start in dit geval de computer op, plaats de installatieschijf in het dvd-station en start de installatie van Windows XP. Selecteer vervolgens, nadat het bijbehorende menu verschijnt, de update-modus (maar geen nieuwe installatie!). In dit geval wordt het besturingssysteem over het oude geïnstalleerd, waardoor alle programma's en instellingen worden opgeslagen.

Stap 2

In het geval dat u het besturingssysteem op een nieuwe computer installeert, het besturingssysteem volledig wilt vervangen of het als tweede besturingssysteem op een andere schijf wilt installeren, wordt het installatieproces onmiddellijk na het inschakelen van de computer gestart. Om de installatie vanaf een cd te starten, drukt u bij het opstarten van de computer op F 12 en selecteert u opstarten vanaf cd in het menu dat wordt geopend.

Stap 3

Als u om de een of andere reden het opstartmenu niet kunt openen, gaat u naar het BIOS, hiervoor moet u meestal op de Del- of F2-toets drukken nadat u de computer hebt aangezet. Nadat u het BIOS hebt geopend, zoekt u het opstartmenu en stelt u in de regel "eerste opstart" het opstarten vanaf cd in. Sla de installatie op en sluit deze af, en start vervolgens uw computer opnieuw op. Het opstarten vanaf de cd begint.

Stap 4

Tijdens het installatieproces zal de computer meerdere keren opnieuw opstarten. Belangrijk: selecteer onmiddellijk na de eerste keer opnieuw opstarten de harde schijf opnieuw als opstartapparaat, anders wordt de installatie vanaf de cd opnieuw gestart. Tijdens het installatieproces wordt u gevraagd om de harde schijf te selecteren waarop het systeem zal worden geïnstalleerd, en het bestandssysteem - selecteer NTFS. Als de schijf nieuw is, wordt deze geformatteerd. Indien al geformatteerd naar NTFS, laat het bestandssysteem dan ongewijzigd door de juiste optie te kiezen in het menu dat u wordt aangeboden. Als er een oud besturingssysteem op de schijf staat en u installeert in plaats daarvan een nieuwe, formatteer dan de schijf.

Stap 5

Verdere installatie moet zonder vertraging plaatsvinden, helemaal aan het einde kan de schermresolutie worden aangepast - u moet de voorgestelde uitbreidingsoptie accepteren (aanbevolen) of weigeren en de resolutie later aanpassen. U wordt ook gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Als u op een thuiscomputer werkt, hoeft u het wachtwoord niet in te voeren.

Stap 6

Nadat de installatie is voltooid, ziet u het standaard opstartscherm van Windows XP. Installeer nu de benodigde stuurprogramma's voor uw moederbord en videokaart - de installatieschijven moeten bij uw computer worden geleverd. Als er geen installatieschijven zijn, moet u op internet zoeken naar de benodigde stuurprogramma's. Om te weten welke stuurprogramma's nodig zijn, test u uw computer met een willekeurig testsysteem, bijvoorbeeld het Everest-programma. Het geeft alle benodigde informatie over het type moederbord en videokaart.

Stap 7

De volgende stap is het configureren van Windows XP. Om het besturingssysteem zo snel mogelijk te laten werken, moet u ongebruikte services uitschakelen. Open hiervoor achtereenvolgens: Start - Configuratiescherm - Systeembeheer - Services. U kunt het volgende uitschakelen: Automatische update (als u het niet gebruikt), Draadloze configuratie - als u niet werkt met apparaten voor draadloze toegang, Server, Secundaire aanmelding, Systeemherstelservice (het heeft weinig zin, het is zelden mogelijk om de computer), Time-service, Remote Registry, Security Center (het geeft alleen waarschuwingen, maar beschermt zelf niets).

Stap 8

Schakel Hulp op afstand uit: Configuratiescherm - Systeem - Sessies op afstand. Verwijder het vinkje uit het selectievakje naast 'Sta het verzenden van een uitnodiging voor hulp op afstand toe'. Als u een firewall van derden gebruikt, schakelt u Windows Firewall uit: Configuratiescherm - Firewall. Als extensies niet worden weergegeven in de bestandsnamen, open dan een map en ga naar: Extra - Mapopties - Bekijk en schakel de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" uit.

Stap 9

Het besturingssysteem is geconfigureerd. Vergeet niet om het regelmatig, minstens één keer per maand, met de juiste hulpprogramma's te verwijderen van afval en, indien nodig, de systeemschijf te defragmenteren - dit zal het systeem versnellen. Ga om te defragmenteren naar: Start - Alle programma's - Bureau-accessoires - Systeemwerkset - Schijfdefragmentatie. Selecteer vervolgens de gewenste schijf uit de lijst, klik op de knop "Analyseren". Als defragmentatie vereist is, verschijnt een bijbehorend bericht.

Aanbevolen: