Hoe Maak Je Een Donkere Foto Lichter?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Donkere Foto Lichter?
Hoe Maak Je Een Donkere Foto Lichter?
Anonim

Je kunt een foto die om verschillende redenen onderbelicht is proberen lichter te maken met de tools van het programma Photoshop. Door de hooglichten, middentonen en donkere tonen op verschillende lagen te maskeren, kunt u de mate van verandering in afzonderlijke delen van de afbeelding regelen.

Hoe maak je een donkere foto lichter?
Hoe maak je een donkere foto lichter?

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - Foto.

instructies:

Stap 1

Gebruik de sneltoets Ctrl + O om een donkere foto in Photoshop te laden. Gebruik de combinatie Ctrl + J om de afbeelding naar een nieuwe laag te kopiëren en selecteer het gewenste item uit de lijst in de linkerbovenhoek van het lagenpalet, bedek de dubbele laag op de achtergrond in de schermmodus ("Lightening"). Dit kan voldoende zijn om een opname helderder te maken met gelijkmatige belichting.

Stap 2

Als het resultaat van het wijzigen van de overvloeimodus van de lagen verre van ideaal is, maakt u de foto lichter door een aanpassingslaag aan het bestand toe te voegen. Maak het met de optie Niveaus in de groep Nieuwe aanpassingslaag van het menu Laag. Verplaats in het instellingenvenster de witte markering naar links.

Stap 3

Bij het corrigeren van opnames met een fel verlichte achtergrond, kan het zijn dat als gevolg van de opheldering de details in de verlichte gebieden al zijn verdwenen, terwijl het verdonkerde object op het frontbord donker blijft. Verplaats de grijze markering naar links om de details in dit deel van de afbeelding te zien.

Stap 4

Door de voorgrond in een ongelijk belichte foto lichter te maken, haalt u de details in de hooglichten terug. Schakel hiervoor de aanpassingslaag uit, ga naar de achtergrondafbeelding en selecteer de verlichte gebieden erop met de optie Kleurbereik van het menu Selecteren.

Stap 5

Schakel de laag met het filter Niveaus in, klik op het masker en vul het geselecteerde gebied met zwart met behulp van het gereedschap Emmertje ("Vullen"). Druk op Ctrl + I om het masker om te keren. Je hebt een laag tot je beschikking die alleen de lichte delen van de foto verandert.

Stap 6

Dupliceer de aanpassingslaag en vul het duplicaatmasker met wit. Gebruik Kleurbereik om de middentonen in de afbeelding te selecteren en verander het masker van de nieuwe kopie van de laag zodat het filter alleen het geselecteerde gebied beïnvloedt. Voeg op dezelfde manier een laag toe aan het bestand die alleen de schaduwen lichter maakt.

Stap 7

Pas de dekking van elke kopie van de filterlaag aan. Wijzig de waarde van de parameter Dekking ("Dekking"). Als u opnieuw details wilt zien in delen van de afbeelding die vóór de verwerking lichter waren, verlaagt u de dekking van de aanpassingslaag die die gebieden beïnvloedt, tot tien of vijftien procent.

Stap 8

Als gevolg van sterke bliksem zal er ruis merkbaar zijn dat voorheen niet opviel. Om deze plaag het hoofd te bieden, gaat u naar de bovenste laag en past u de combinatie Alt + Ctrl + Shift + E toe om een samengestelde afbeelding te maken die de zichtbare delen van alle lagen in het bestand bevat. Verwijder ruis uit de resulterende afbeelding met de optie Ruis verminderen in de groep Ruis in het menu Filter.

Stap 9

Sla de verlichte afbeelding op met de combinatie Shift + Ctrl + S.

Aanbevolen: