Een Afbeelding Openen In Windows

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Openen In Windows
Een Afbeelding Openen In Windows

Video: Een Afbeelding Openen In Windows

Video: Windows 10: bestand openen met ander programma 2022, December
Anonim

Er zijn verschillende soorten programma's die zijn ontworpen om met afbeeldingen te werken. Met de eerste groep kun je foto's en tekeningen bekijken, maar tegelijkertijd is het bijna onmogelijk om iets aan de afbeelding te veranderen; met behulp van programma's uit de tweede groep kun je grafische documenten bewerken.

Een afbeelding openen in Windows
Een afbeelding openen in Windows

Noodzakelijk

  • -Programma voor het bekijken van afbeeldingen;
  • -grafische editor.

instructies:

Stap 1

Gebruik een afbeeldings- en faxviewer om de afbeelding te openen en te bekijken op het Microsoft Windows-besturingssysteem. Dit is een standaardprogramma dat bij het systeem wordt geïnstalleerd. Met zijn hulp kunt u niet alleen de afbeelding openen en bekijken, maar ook foto's van digitale camera's of een scanner naar uw computer overbrengen.

Stap 2

Om een ​​afbeelding te openen met een afbeeldings- en faxviewer, klikt u met de rechtermuisknop op het afbeeldingsbestand. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Openen met", klik vervolgens in het submenu eenmaal met de linkermuisknop op het item "Beeld- en faxviewer".

Stap 3

U kunt ook onafhankelijk een van de "viewers" van afbeeldingen van de schijf installeren of deze van internet downloaden. Met FS Viewer kunt u bijvoorbeeld een afbeelding openen met één muisklik en deze op volledig scherm bekijken. Al dergelijke programma's hebben een "vergrootglas"-tool waarmee u kunt inzoomen op de details van de afbeelding. In- of uitzoomen op details heeft geen invloed op de grootte van de afbeelding zelf.

Stap 4

Om de afbeelding niet alleen te openen om te bekijken, maar ook om te bewerken, installeert u een grafische editor op uw computer. In Windows is de grafische editor van Paint vrij primitief. Het is alleen geschikt voor kleine aanpassingen aan tekeningen en foto's, maar het is onmogelijk om er speciale effecten in te bereiken.

Stap 5

De meest populaire editors zijn Corel Draw en Adobe Photoshop, waarmee je op professioneel niveau met afbeeldingen kunt werken. Deze programma's verwijzen naar gelicentieerde software en worden daarom tegen betaling gedistribueerd. Deze editors hebben een groot aantal tools en effecten voor beeldverwerking, en op internet kun je extra geïnstalleerde filters vinden die zullen helpen om de mogelijkheden van de editor verder uit te breiden.

Stap 6

Op internet kunt u eenvoudigere editors vinden, de verwerking van afbeeldingen die qua resultaten praktisch niet onderdoen voor betaalde programma's. Ze hebben ook een goede set tools en filters, ondersteuning voor het werken met lagen. Om een ​​grafisch bestand in de editor te openen, start u de editor zelf en selecteert u het item "Bestand" en de opdracht "Openen" in de bovenste menubalk. Geef het pad naar de afbeelding op. U kunt ook het bestand openen met het gewenste programma door de stappen te herhalen die in de tweede stap zijn beschreven.

Populair per onderwerp