Twee Computers Verbinden Via Een Router

Inhoudsopgave:

Twee Computers Verbinden Via Een Router
Twee Computers Verbinden Via Een Router

Video: Twee Computers Verbinden Via Een Router

Video: Twee Computers Verbinden Via Een Router
Video: Cisco Packet Tracer Tutorial - Connecting 2 PC and 1 router 2024, Mei
Anonim

Om de provider niet te betalen voor het maken van meerdere toegangspunten voor het verbinden van computers met internet, gebruikt u een verbinding via een router (router). Algemene routerinstellingen zijn bijna hetzelfde voor alle modellen.

Twee computers verbinden via een router
Twee computers verbinden via een router

instructies:

Stap 1

Koop een router van het model dat je nodig hebt en houd er rekening mee of je een draadloze Wi-Fi-interface wilt hebben (wat handig is voor het aansluiten van laptops) of niet. U kunt echter wel een losse Wi-Fi-module (in de vorm van een USB-module of PCI-kaart) naast een gewone router kopen. Als je het niet nodig hebt, is een gewone router met meerdere LAN-poorten voldoende.

Stap 2

Zoek de WAN-poort op de router en sluit er een kabel op aan die voor een internetverbinding zorgt. Sluit een van de computers en de router aan op het elektriciteitsnet.

Stap 3

Configureer het toegangspunt in de router. Voer het IP-adres van de router in de browser in (bijvoorbeeld 192.168.1.1), voer de fabriekslogin en het wachtwoord in. Standaard zullen zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord het woord "admin" zijn (vergeet ze later niet te wijzigen). Voer de instellingen van de router in, stel de instellingen in die door de provider worden aanbevolen, rekening houdend met: - het type gegevensoverdracht moet overeenkomen met die van uw provider; - het wachtwoord voor toegang tot de router na vervanging moet behoorlijk complex zijn; - het IP-adres van de computer moet anders zijn dan de IP-adressen van de router; - het instellen van een statisch en dynamisch IP-adres op de router moet worden overeengekomen met de provider en voldoen aan de aanbevelingen van de fabrikant.

Stap 4

Start uw router opnieuw op na de installatie. Controleer of de computer die erop is aangesloten toegang heeft tot internet. Sluit een tweede computer aan op de router met een ander IP-adres en registreer deze route ook bij de router. Let op: het masker moet hetzelfde zijn.

Stap 5

Als de router een draadloze Wi-Fi-interface heeft of je hebt een aparte adapter gekocht (waarvoor je eerst drivers en software moet installeren), kun je op deze manier twee computers met elkaar verbinden.

Stap 6

Controleer of de wifi-module actief is op de tweede computer. Als dat niet het geval is, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram in de taakbalk en selecteert u 'Verbinden'. Controleer of er een internetverbinding beschikbaar is op de tweede computer.

Aanbevolen: