Hoe Maak Je Het Perfecte Gezicht In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Het Perfecte Gezicht In Photoshop
Hoe Maak Je Het Perfecte Gezicht In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Het Perfecte Gezicht In Photoshop

Video: Schaduw in gezicht invullen (Photoshop) 2022, December
Anonim

De rasterafbeeldingseditor Adobe Photoshop is een van de meest gebruikte hulpmiddelen voor hoogwaardige professionele correctie van digitale foto's. Het wordt vaak gebruikt om het perfecte gezicht voor een foto te creëren voordat deze in de pers wordt gepubliceerd. Hiervoor beschikt het over alle benodigde tools.

Hoe maak je het perfecte gezicht in Photoshop
Hoe maak je het perfecte gezicht in Photoshop

Noodzakelijk

  • - originele foto;
  • - Adobe Photoshop geïnstalleerd.

instructies:

Stap 1

Laad de te verwerken afbeelding in Adobe Photoshop. Druk op Ctrl+O. Navigeer in het dialoogvenster Openen naar de map met het gewenste bestand, selecteer het en klik op "Openen".

Stap 2

Begin met wat basisretouchering van gezichten. Markeer visueel eventuele grote onvolkomenheden (zoals moedervlekken). Verwijder ze met de Patch Tool. Om dit te doen, schetst u het gewenste gebied met dit gereedschap en verplaatst u vervolgens de selectie met de muis naar een fragment van de afbeelding met een schone huid.

Stap 3

Verwijder kleinere onvolkomenheden (bijv. sproeten) met het retoucheerpenseel spot of het retoucheerpenseel. Activeer het benodigde gereedschap. Klik op het penseelelement in het paneel bovenaan, selecteer een penseel met een geschikte diameter en hardheid. Als de Spot Healing Brush Tool is geselecteerd, klikt u gewoon op de gebieden met defecten. Als u met het Retoucheerpenseel werkt, definieert u eerst een voorbeeldachtergrond door erop te klikken terwijl u de Alt-toets ingedrukt houdt. Pas vervolgens de afbeelding aan door eroverheen te borstelen.

Stap 4

Controleer de kwaliteit van de basisretouchering. Bekijk de afbeelding op verschillende schalen. Zorg ervoor dat er geen grove gebreken in het gezichtsbeeld zijn.

Stap 5

Begin met het verstevigen van de huid voor een perfect glad effect. Dupliceer de huidige laag. Selecteer in het menu Laag en "Laag dupliceren …". Wijzig de overvloeimodus van de laag. Selecteer Levendig licht in de vervolgkeuzelijst in het deelvenster Lagen.

Stap 6

Keer de kleuren van de huidige laagafbeelding om. Druk op Ctrl + I of selecteer de menu-items Afbeelding, Aanpassingen, Omkeren.

Stap 7

Vervaag de afbeelding. Gebruik het filter Gaussiaans vervagen. Selecteer het item met deze naam in het gedeelte Vervagen van het menu Filter. Stel de Radius in op 1-1, 5. Klik op OK.

Stap 8

Pas een High Pass-filter toe op de afbeelding. Selecteer het juiste item in het gedeelte Overig van het menu Filter. Selecteer voor de Radius een waarde tussen 20 en 40 pixels. Klik OK.

Stap 9

Voeg een volledig dekkend masker toe aan de laag. Selecteer Laag, Laagmasker en Alles verbergen in het menu. De afbeelding van de onderste laag wordt weergegeven in het documentvenster.

Stap 10

Maak semi-transparante gebieden op het masker zodat delen van de afbeelding van de bovenste laag beginnen te verschijnen. Zet de voorgrondkleur op wit. Activeer het penseel. Kies een borsteldiameter die prettig is om mee te werken. Verlaag in het bovenste paneel de dekking naar 10-15%. Schilder over de delen van de afbeelding waar u de huid gladder wilt maken. Bereik de gewenste hoeveelheid anti-aliasing.

Stap 11

Sla het verwerkingsresultaat op in een bestand. Druk op de toetsen Ctrl + Shift + S of selecteer het item "Opslaan als …" in het hoofdmenu. Geef de naam, het formaat en de gewenste locatie voor het bestand op, klik op de knop "Opslaan".

Populair per onderwerp