Gegevens Van Meerdere Bladen Naar één In Excel Overbrengen

Inhoudsopgave:

Gegevens Van Meerdere Bladen Naar één In Excel Overbrengen
Gegevens Van Meerdere Bladen Naar één In Excel Overbrengen

Video: Gegevens Van Meerdere Bladen Naar één In Excel Overbrengen

Video: Gegevens Van Meerdere Bladen Naar één In Excel Overbrengen
Video: Een draaitabel maken met meerdere werkbladen Excel 2016 2024, Mei
Anonim

Meestal moet u op kantoor of thuis met tabelgegevens werken in de Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor. Elk bestand in deze applicatie bevat één document, verdeeld in afzonderlijke spreadsheetbladen. Helaas is er onder de commando's van de applicatie geen functie om automatisch meerdere vellen van een document in één te combineren. Desalniettemin is een dergelijke taak niet zo zeldzaam en moet deze ofwel "handmatig" of met behulp van scripts - "macro's" worden opgelost.

Gegevens van meerdere bladen naar één in Excel overbrengen
Gegevens van meerdere bladen naar één in Excel overbrengen

Het is nodig

Tabel-editor Microsoft Office Excel 2007 of 2010

instructies:

Stap 1

Als u niet een heel groot aantal bladen in één hoeft te combineren, is het niet moeilijk om dit te doen met een eenvoudige combinatie van kopieer- en plakbewerkingen. Selecteer het blad waar alle tabellen worden samengevoegd - pivot. Als het al gegevens bevat, plaatst u de invoegcursor in de eerste cel van het toegevoegde gebied - in de cel van de eerste rij rechts van de uiterste kolom wanneer gegevens horizontaal worden toegevoegd, of in de cel van de eerste kolom onder de laatste rij bij verticaal toevoegen.

Stap 2

Ga naar het blad waarvan je de gegevens aan de spil wilt toevoegen en klik op de cel rechtsonder met de gegevens. Druk op de sneltoets Ctrl + Shift + Home om de hele tabel te selecteren. Houd er rekening mee dat u alleen cellen met gegevens hoeft te selecteren, niet de volledige inhoud van het blad, anders geeft Excel een foutmelding weer bij het invoegen. Markeer het gekopieerde gebied naar het klembord - druk op de toetsencombinatie Ctrl + C.

Stap 3

Keer terug naar het overzichtsblad en plak het gekopieerde - druk op de "sneltoetsen" Ctrl + V. Herhaal de bewerkingen van positioneren, kopiëren en plakken het vereiste aantal keren, als u meer dan twee bladen moet combineren. Aan het einde van de procedure kunnen de gekopieerde bladen worden verwijderd - klik met de rechtermuisknop op hun tabbladen, selecteer het item "Verwijderen" en druk op de knop "Ja" in het dialoogvenster voor het bevestigen van de bewerking.

Stap 4

Als er veel gecombineerde bladen zijn, moet u een script gebruiken, d.w.z. plaats een knop op de pagina en bind de bijbehorende macro eraan. Gebruik hiervoor het tabblad "Ontwikkelaar". Als het niet in het menu verschijnt, klikt u met de rechtermuisknop op de vrije ruimte op een tabblad en selecteert u Lint aanpassen. Vink in de lijst met "Hoofdtabbladen" het vakje aan naast "Ontwikkelaar" en klik op OK.

Stap 5

Open op het tabblad "Ontwikkelaar" de vervolgkeuzelijst "Invoegen" uit de groep "Besturingselementen" en selecteer het allereerste item daarin - de knop. Geef vervolgens, door met de muis te klikken, de plaats in de tabel aan waar u de knop wilt plaatsen, en het dialoogvenster "Macro toewijzen aan object" verschijnt op het scherm.

Stap 6

Klik op de knop "Nieuw" en voer tussen de eerste en laatste regel code in het geopende venster bijvoorbeeld de volgende reeks opdrachten in: s_ = Sheets. CountSheets. Add After: = Sheets (s_) For i = 1 Naar s_ r_ = Bladen (i). Cellen. SpecialCells (xlLastCell). Rij Bladen (i). Range ("A1", Bladen (i). Cells. SpecialCells (xlLastCell)). Bladen kopiëren (s_ + 1). Bereik ("a" & n_ + 1) n_ = n_ + r_Next Sluit de macro-editor.

Stap 7

Klik op de gemaakte knop en de macro die eraan is toegewezen, maakt een nieuw blad aan waarin de inhoud van alle andere wordt samengevoegd en verticaal wordt gekoppeld.

Aanbevolen: