Hoe Over Te Schakelen Van Ntfs Naar Fat

Inhoudsopgave:

Hoe Over Te Schakelen Van Ntfs Naar Fat
Hoe Over Te Schakelen Van Ntfs Naar Fat

Video: Hoe Over Te Schakelen Van Ntfs Naar Fat

Video: Hoe Over Te Schakelen Van Ntfs Naar Fat
Video: Explaining File Systems: NTFS, exFAT, FAT32, ext4 u0026 More 2024, Mei
Anonim

Het wijzigen van het bestandssysteem van NTFS naar FAT in Windows kan met behulp van aanvullende software. Houd er rekening mee dat de implementatie van deze procedure het formatteren van de geselecteerde schijf impliceert.

Hoe over te schakelen van ntfs naar fat
Hoe over te schakelen van ntfs naar fat

instructies:

Stap 1

Download naar uw computer het archief van de gespecialiseerde applicatie fat32format, vrij verspreid op internet, en pak het uit naar de root van een schijf die niet kan worden gewijzigd door het bestandssysteem. Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken om de conversie van het bestandssysteem van het geselecteerde volume van NTFS naar FAT te starten en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren".

Stap 2

Voer de cmd-waarde in de regel "Openen" in en autoriseer de lancering van het hulpprogramma "Opdrachtregel" door op de knop OK te klikken. Voer waarde in

"cd / d drive_name_not_converted:" (zonder aanhalingstekens) in het tekstvak van de opdrachtinterpreter en bevestig de actie door op de softkey met het label Enter te drukken. Gebruik daarna de syntaxis "fat32format drive_name to be convert:" (zonder aanhalingstekens) in de opdrachtregel en autoriseer de uitvoering van de opdracht door op de Enter-toets te drukken. Bevestig uw keuze door op de Y-toets te drukken in het systeemverzoekvenster dat wordt geopend.

Stap 3

Download een ander gespecialiseerd guiformat-programma dat het nog gemakkelijker maakt om de vereiste actie uit te voeren en het als beheerder uit te voeren. Volg daarna de aanwijzingen van de wizard, de procedure is zoveel mogelijk geautomatiseerd.

Stap 4

Profiteer van de geavanceerde functies van de gratis versie van Paragon Partition Manager, die alle bestaande bestandssystemen ondersteunt. Met het programma kunt u NTFS-gegevens converteren naar FAT of FAT32. Een andere handige functie van Paragon Partition Manager is het automatisch repareren van defecte HDD-sectoren zonder het conversieproces te onderbreken.

Stap 5

Om het bestandssysteem van de verwisselbare media te wijzigen, keert u terug naar het Windows-hulpprogramma voor opdrachtinterpreter en voert u de indeling name_drive_to be_converted: / fs: fat32 / q in het tekstvak van de opdrachtregel in. Autoriseer de uitvoering van de geselecteerde actie door op de functietoets Enter te drukken en wacht tot het proces is voltooid.

Aanbevolen: