Hoe Over Te Schakelen Van Schijf Naar Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Over Te Schakelen Van Schijf Naar Schijf
Hoe Over Te Schakelen Van Schijf Naar Schijf

Video: Hoe Over Te Schakelen Van Schijf Naar Schijf

Video: Hoe Over Te Schakelen Van Schijf Naar Schijf
Video: How To Change Default C: User Storage Location TO Another Drive 2024, April
Anonim

Windows OS blijft de mogelijkheid behouden om de DOS-opdrachtemulator in standaarddistributies te gebruiken. Nu zijn echter beschrijvingen van hoe te werken op de opdrachtregel niet zo gebruikelijk, en van tijd tot tijd rijzen er vragen over welk commando en met welke syntaxis moet worden gebruikt voor relatief eenvoudige bewerkingen. Een van deze vragen is hoe je kunt overschakelen naar een andere schijf in de terminal.

Hoe over te schakelen van schijf naar schijf
Hoe over te schakelen van schijf naar schijf

instructies:

Stap 1

Gebruik de opdracht chdir (van Directory wijzigen) om te schakelen tussen fysieke of virtuele schijven op uw computer. De syntaxis stelt u in staat om deze opdracht in steno te gebruiken - cd. Om volledige hulp over deze opdracht te krijgen, typt u de volgende tekst in de terminal: chdir /?Met deze modifier (/?) kunt u niet alleen hulp krijgen over deze opdracht, maar ook over elke andere opdracht.

Stap 2

Voeg de / d-modifier toe aan de opdracht cd (of chdir) om de huidige schijf te wijzigen. Om bijvoorbeeld over te schakelen naar station E, typt u het volgende commando: cd / d E: En voor het commando om naar de hoofdmap van het huidige station te gaan hoeft u niets anders op te geven dan een backslash: cd

Stap 3

Als u naar een specifieke map van een andere virtuele of fysieke schijf moet overschakelen, moet u het volledige pad vanaf de hoofdmap van de nieuwe schijf opgeven. Om bijvoorbeeld naar de InnerFolder-map in de OuterFolder-map van de D-schijf te gaan, moet de bijbehorende opdracht er als volgt uitzien: cd / d D: OuterFolderInnerFolder Elke keer dat het niet nodig is om lange paden naar de benodigde mappen in de terminal te typen - u kunt de kopieer- en plakbewerkingen met de muis gebruiken. U kunt bijvoorbeeld in de standaard Windows-verkenner het volledige pad naar de map in de adresbalk kopiëren, vervolgens overschakelen naar de opdrachtregelterminal, met de rechtermuisknop klikken en de plakbewerking selecteren in het contextmenu.

Stap 4

Als de naam van de map waarnaar u wilt overschakelen spaties bevat, is het niet altijd voldoende om het volledige pad naar de gewenste map op te geven. In sommige gevallen moet het tussen aanhalingstekens worden geplaatst. Bijvoorbeeld: cd "D: Program Filesmsn gaming zone"

Stap 5

Aanhalingstekens zijn alleen nodig als zogenaamde "shell-extensies" zijn ingeschakeld. Ze kunnen worden uitgeschakeld met het juiste commando: cmd e: off

Aanbevolen: