Hoe Over Te Schakelen Naar Een Ander Station Op De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Hoe Over Te Schakelen Naar Een Ander Station Op De Opdrachtregel
Hoe Over Te Schakelen Naar Een Ander Station Op De Opdrachtregel

Video: Hoe Over Te Schakelen Naar Een Ander Station Op De Opdrachtregel

Video: Linux-handleiding voor beginners 2022, November
Anonim

De standaard Windows-distributiekit, zelfs in de meest recente versies, bevat hulpmiddelen voor het werken in de handmatige invoermodus voor DOS-opdrachten. Met behulp van de DOS-emulator hebt u rechtstreeks toegang tot de toepassing en systeemprogramma's die op de computer zijn geïnstalleerd, waarbij u de tussenliggende links van de grafische Windows-interface omzeilt. Een van de meest voorkomende bewerkingen op de opdrachtregel is het wijzigen van de schijf.

Hoe over te schakelen naar een ander station op de opdrachtregel
Hoe over te schakelen naar een ander station op de opdrachtregel

instructies:

Stap 1

Gebruik de opdracht cd om over te schakelen naar een ander besturingssysteemstation. CD is een afkorting voor chdir (van Change DIRECtory - Change Directory). DOS-syntaxis staat zowel cd als chdir toe. Een volledige beschrijving van dit commando kan direct in de terminal worden verkregen door het uit te voeren met de modifier / ?:

chdir /?

Stap 2

Voeg de / d modifier toe aan het chdir (of cd) commando om van live media over te schakelen naar een andere fysieke of virtuele schijf. Als u bijvoorbeeld naar station F moet gaan, typt u de volgende opdracht en voert u deze uit:

chdir / d F:

Stap 3

Gebruik een backslash () als parameter voor het chdir-commando om van een willekeurige map op het huidige station naar de root te gaan:

chdir \

Stap 4

Geef naast de / d-modifier het volledige pad vanaf de root van de vereiste schijf op als u naar een specifieke map erop moet overschakelen. Als u bijvoorbeeld naar een map met de naam SubFilder wilt gaan, die zich op de F-schijf in de map MainFolder bevindt, moet u het volgende invoeren en uitvoeren op de opdrachtregel:

chdir / d F: \ Hoofdmap \ SubFilder

Stap 5

Steeds opnieuw lange paden naar mappen invoeren is nogal onhandig. De interface van de opdrachtregelterminal staat u niet toe om een ​​eenmaal getypt pad te selecteren en te kopiëren, maar er is een opdracht om het gekopieerde pad erin te plakken. Kan worden gebruikt als een hulptool, bijvoorbeeld Windows Verkenner. Nadat u de benodigde map erin hebt geopend, selecteert en kopieert u het volledige pad in de adresbalk (CTRL + C). Schakel vervolgens over naar de opdrachtregelterminal, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Plakken" in het contextmenu.

Stap 6

Zet het volledige pad naar de gewenste map tussen aanhalingstekens als het spaties in de mapnamen bevat. Bijvoorbeeld als volgt:

chdir / d "F: \ Program Files \ msn gaming zone"

Aanhalingstekens zijn niet altijd nodig - alleen als de zogenaamde "shell-extensies" in het besturingssysteem zijn geactiveerd.

Stap 7

Schakel shell-extensies uit als u volledige paden zonder aanhalingstekens wilt invoeren bij het overschakelen naar een andere schijf:

cmd e: uit

Populair per onderwerp