Hoe Van De Ene Schijf Naar De Andere Over Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Van De Ene Schijf Naar De Andere Over Te Schakelen
Hoe Van De Ene Schijf Naar De Andere Over Te Schakelen

Video: Hoe Van De Ene Schijf Naar De Andere Over Te Schakelen

Video: Hoe Van De Ene Schijf Naar De Andere Over Te Schakelen
Video: Hoe de velg op de auto uit te lijnen 2024, Mei
Anonim

Na verloop van tijd gaat alle apparatuur kapot. Computer harde schijven zijn geen uitzondering. Meestal, wanneer ze geleidelijk beginnen te falen, begint het tikken vanuit hun lichaam te horen. Als u een Windows 7-besturingssysteem hebt, wordt er bij het opstarten van de computer een bericht over een harde schijffout weergegeven. In dergelijke gevallen is een overgang naar een nieuwe harde schijf vereist.

Hoe van de ene schijf naar de andere over te schakelen
Hoe van de ene schijf naar de andere over te schakelen

Noodzakelijk

computer met het besturingssysteem Windows 7, Norton Partition Magic-programma

instructies:

Stap 1

Sluit de harde schijf aan waarnaar moet worden overgezet. Download Norton Partition Magic van internet en installeer het op uw computer. Norton Partition Magic is nodig om een nieuwe harde schijf voor te bereiden.

Stap 2

Voer het programma uit. Zoek in het hoofdmenu de sectie "Taken selecteren". Er wordt een extra programmavenster geopend. Lees de inleidende informatie en klik op Volgende. In het volgende venster wordt een lijst weergegeven met harde schijven die op uw computer zijn aangesloten. Selecteer uit deze lijst de harde schijf waarnaar de overgang zal worden gemaakt. Klik vervolgens op Volgende. In het volgende venster hoeft u geen gegevens te wijzigen, klik gewoon opnieuw op "Volgende".

Stap 3

In het venster dat hierna verschijnt, moet u de basisinstellingen van de nieuwe sectie invoeren. Voer in de regel "Grootte" de vereiste grootte van de nieuwe harde schijfpartitie in. Aangezien deze sectie zal worden gebruikt om het besturingssysteem te installeren, is het niet aan te raden om er te veel geheugen op te "gooien". Selecteer op de regel Maken als de optie Primair en selecteer op de regel met de stationsletter de stationsletter. Klik vervolgens op Volgende. Klik in het volgende venster op Voltooien. De partitie van het besturingssysteem is gemaakt.

Stap 4

Verdeel vervolgens de nieuwe harde schijf op dezelfde manier in het vereiste aantal partities. Het enige verschil is dat je nu Boolean selecteert in de Create As-regel. Nadat u de schijf in het vereiste aantal partities hebt gepartitioneerd, moet u de informatie van de oude harde schijf naar de nieuwe kopiëren. Kopieer hiervoor de informatie op de gebruikelijke manier naar de partities van de nieuwe harde schijf. Let op: de allereerste partitie die u hebt gemaakt, wordt gebruikt voor het besturingssysteem, dus deze moet leeg blijven.

Stap 5

Verwijder nu de oude harde schijf en installeer vervolgens het besturingssysteem op de nieuwe. De procedure voor het verplaatsen naar een nieuwe schijf is nu voltooid. Alle gegevens worden opgeslagen. Mogelijk moet u de stuurprogramma's opnieuw installeren.

Aanbevolen: