Een Geheugenkaart Formatteren Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Geheugenkaart Formatteren Op Een Computer
Een Geheugenkaart Formatteren Op Een Computer

Video: Een Geheugenkaart Formatteren Op Een Computer

Video: Een Geheugenkaart Formatteren Op Een Computer
Video: Computers u0026 Laptops : Formatting Memory Cards 2024, Mei
Anonim

Als u een geheugenkaart moet formatteren, maar u kunt dit om de een of andere reden niet doen met het apparaat waarvoor deze kaart is bedoeld, dan kunt u deze formatteren met uw computer. Het is niet alleen mogelijk om deze bewerking erop uit te voeren, maar ook om extra opmaakopties te selecteren, wat niet altijd mogelijk is, bijvoorbeeld op een smartphone.

Een geheugenkaart formatteren op een computer
Een geheugenkaart formatteren op een computer

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - geheugenkaart.

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u hoeft te doen, is uw geheugenkaart op uw computer aansluiten. U kunt de geheugenkaart in een specifiek apparaat plaatsen, zoals een camera of telefoon. Sluit dit apparaat vervolgens met een USB-kabel aan op uw computer. Bovendien kunt u een kaartlezer gebruiken, wat overigens handig zal zijn.

Stap 2

Nadat de geheugenkaart is aangesloten, gaat u naar "Deze computer". Klik met de rechtermuisknop op het kaartpictogram. Selecteer vervolgens "Formaat" in het contextmenu. In dit venster zal er een sectie "Bestandssysteem" zijn, waarna er een pijl zal zijn. Klik met de linkermuisknop op deze pijl.

Stap 3

Er verschijnt een lijst met bestandssystemen die beschikbaar zijn voor uw flashgeheugen. Deze kunnen per kaart verschillen. Hoogstwaarschijnlijk zult u merken dat uw geheugenkaart kan worden geformatteerd met het FAT32- of NTFS-bestandssysteem. Het laatste heeft de voorkeur omdat het veel nieuwer is. Er zijn ook geen beperkingen aan de grootte van het gekopieerde bestand. In het geval van FAT32 kunt u geen bestand groter dan vier gigabyte naar het flashgeheugen kopiëren. De keuze van het bestandssysteem is aan u.

Stap 4

Selecteer het gewenste bestandssysteem en klik vervolgens in het gedeelte "Opmaakmethode" op "Snel, anti-aliasing". Klik vervolgens op "Start". Er verschijnt een melding dat bij het formatteren alle gegevens op de geheugenkaart worden gewist. Bevestig de bewerking.

Stap 5

Hiermee begint het formatteren van uw flashgeheugen. De duur ervan hangt af van het bestandssysteem dat u hebt geïnstalleerd en ook van het type geheugenkaart. Onderbreek het proces niet en verwijder de kaart niet, anders kan het gewoon mislukken. Aan het einde van het proces verschijnt een bericht waarin staat dat het formatteren met succes is voltooid. Hiermee is het formatteren van de geheugenkaart voltooid. Nu kan het worden losgekoppeld van de computer.

Aanbevolen: