Een Geheugenkaart Op Een Computer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Geheugenkaart Op Een Computer Aansluiten
Een Geheugenkaart Op Een Computer Aansluiten

Video: Een Geheugenkaart Op Een Computer Aansluiten

Video: Een Geheugenkaart Op Een Computer Aansluiten
Video: Aangepaste geheugenkaart met lezer, microSD-kaartlezer, SDHC-kaartlezer, China OEM-fabrikant. 2024, Mei
Anonim

Het aansluiten van een optionele RAM-kaart is de gemakkelijkste manier om de prestaties van uw computer te verbeteren. Neem uw keuze van nieuwe geheugenkaarten serieus.

Een geheugenkaart op een computer aansluiten
Een geheugenkaart op een computer aansluiten

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - Specifiek.

instructies:

Stap 1

Onderzoek eerst de kenmerken van je moederbord. Dit is nodig om het aantal nieuwe geheugenkaarten te bepalen dat erop kan worden aangesloten. Ontdek de soorten plug-in-geheugensticks en hun maximale klokfrequentie.

Stap 2

Als je geen papieren exemplaar van de instructies hebt, bezoek dan de officiële website van de fabrikant van je computer of laptop. Zoek de benodigde informatie erop.

Stap 3

Installeer nu het Speccy-programma. Selecteer de versie van dit hulpprogramma die bij uw besturingssysteem past. Voer het geïnstalleerde programma uit. Ga naar het menu "RAM".

Stap 4

In het submenu "Geheugenslots" vindt u informatie over het aantal bezette en vrije slots voor het installeren van RAM-kaarten. Verken het submenu Geheugen. Het item "Type" geeft het type geïnstalleerde RAM aan (DDR1, DDR2, DDR3 of DIMM).

Stap 5

Let op de parameter "DRAM-frequentie". Selecteer en koop het vereiste aantal geheugenkaarten dat niet lager mag zijn dan de opgegeven DRAM-frequentie. Koop geen beugels voor hoge frequenties als u niet zeker weet of ze door uw moederbord worden ondersteund.

Stap 6

Als uw moederbord de functie van dual-channel werking van RAM ondersteunt, is het raadzaam om twee identieke geheugenkaarten aan te schaffen. Dit zal hun gezamenlijke productiviteit met 10-20% verhogen.

Stap 7

Demonteer de systeemeenheid met een kruiskopschroevendraaier. Zoek geïnstalleerde geheugenkaarten en verwijder ze indien nodig. Installeer nieuwe geheugenkaarten in vrije sleuven. Als je identieke apparaten hebt gekocht, sluit ze dan aan op de gekoppelde slots.

Stap 8

Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Schakel het Speccy-programma in. Open het menu "RAM". Zorg ervoor dat alle aangesloten kaarten correct werken.

Aanbevolen: