Een Geheugenkaart Formatteren Format

Inhoudsopgave:

Een Geheugenkaart Formatteren Format
Een Geheugenkaart Formatteren Format

Video: Een Geheugenkaart Formatteren Format

Video: Een Geheugenkaart Formatteren Format
Video: Wat is een SD KAART FORMATTEREN? | EMMELY 2024, April
Anonim

Vaak kunnen veel geheugenkaartproblemen eenvoudig worden verholpen door de kaarten eenvoudig te formatteren. Deze eenvoudige procedure kan helpen bij verschillende "glitches", traag werken met de kaart en het zal helpen bij een overdaad aan onnodige informatie. Soms is het gemakkelijker om de kaart te formatteren, waarbij de nodige informatie vooraf wordt bewaard, dan om onnodig opgehoopt afval voor een lange tijd te verwijderen. Soms, zelfs voordat de kaart na aankoop wordt gebruikt, moet deze worden geformatteerd zodat het apparaat dat ermee werkt de kaart correct kan waarnemen.

Een geheugenkaart formatteren format
Een geheugenkaart formatteren format

Noodzakelijk

Om deze procedure te voltooien, hebt u een kaartlezer nodig die uw kaarttype kan lezen en een Windows-computer

instructies:

Stap 1

Steek de kaart in de kaartlezer, sluit de kaartlezer aan op de USB-poort van uw computer.

Open Mijn computer. Er verschijnt een nieuwe schijf in het schijflijstvenster - dit is uw kaart.

Stap 2

Open de kaart door te dubbelklikken met de linkermuisknop. Kopieer of breng alle informatie over die je nodig hebt die nu op de kaart staat. Na het formatteren wordt alle informatie die voorheen op de kaart stond vernietigd.

Stap 3

Open de map Deze computer opnieuw.

Klik met de rechtermuisknop op uw kaartafbeelding. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Selecteer in dit menu het item "opmaak". Er wordt een venster met opmaakopties geopend. Voor kaarten groter dan 2 GB is het zinvol om alleen het item "volumelabel" te wijzigen. U kunt daar een naam voor uw kaart schrijven. Voor kleinere kaarten is het wenselijk om het bestandssysteem te wijzigen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu van dit item het FAT-systeem of FAT 16.

Daarna kunt u op de "start"-knop drukken. Onderbreek het formatteringsproces niet. Na voltooiing zal het systeem het venster "Formatteren voltooid" weergeven. Pas dan kun je de kaartlezer uitzetten en de kaart gaan gebruiken.

Aanbevolen: