Toegang Tot Een Map Blokkeren

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Een Map Blokkeren
Toegang Tot Een Map Blokkeren

Video: Toegang Tot Een Map Blokkeren

Video: Toegang Tot Een Map Blokkeren
Video: Mappen worden toegevoegd in snelle toegang ? 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel verschillende methoden om toegang tot gevoelige informatie te voorkomen. Windows-besturingssystemen hebben ingebouwde coderingsprogramma's. Het gebruik ervan stelt u in staat om bepaalde bronnen op betrouwbare wijze te beschermen.

Toegang tot een map blokkeren
Toegang tot een map blokkeren

Noodzakelijk

DirLock

instructies:

Stap 1

Zet de Windows-computer aan. Log in met uw standaard account.

Stap 2

Houd er rekening mee dat zodra mappen zijn vergrendeld, u ze alleen met dit account kunt openen. Als er geen andere accounts op de computer staan, maak deze dan zelf aan om andere gebruikers toegang te geven tot dit systeem.

Stap 3

Open het menu Deze computer. Navigeer naar de map waar belangrijke bestanden zich bevinden. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en open de eigenschappen van de map.

Stap 4

Ga naar het tabblad Algemeen en open het submenu Geavanceerd. Vink het vakje aan naast 'Inhoud versleutelen om gegevens te beschermen'. Klik op de knop Ok en wacht tot het nieuwe venster verschijnt.

Stap 5

Geef de optie Gebruiken voor bijgevoegde bestanden en submappen op. Wacht tot het systeem de wijzigingen toepast. Als er andere accounts met beheerdersrechten op deze computer staan, schakel deze dan uit. Met hun hulp hebben gebruikers toegang tot uw bestanden.

Stap 6

Om het niveau van informatiebeveiliging te verhogen, installeert u een toepassing van derden, zoals het DirLock-programma. Start uw computer opnieuw op nadat u deze procedure hebt voltooid.

Stap 7

Navigeer naar de gewenste map met behulp van de functies van Windows Verkenner. Klik met de rechtermuisknop op het cataloguspictogram. Nadat het nieuwe menu verschijnt, gaat u naar Vergrendelen / Ontgrendelen. Stel een wachtwoord in voor deze map.

Stap 8

Om de map te verbergen voor nieuwsgierige blikken, vinkt u het vakje Verbergen aan. Pas de wijzigingen toe door op de knop Ok te klikken.

Stap 9

Om bestanden in de beveiligde map te kunnen bekijken en wijzigen, selecteert u het item UnLock. Vergeet niet de procedure voor het vergrendelen van de directory te herhalen nadat u ermee klaar bent.

Aanbevolen: