Hoe De Toegang Tot De Site Voor Kinderen Te Blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Toegang Tot De Site Voor Kinderen Te Blokkeren
Hoe De Toegang Tot De Site Voor Kinderen Te Blokkeren

Video: Hoe De Toegang Tot De Site Voor Kinderen Te Blokkeren

Video: Hoe De Toegang Tot De Site Voor Kinderen Te Blokkeren
Video: #Mikrotik. #KID CONTROL / FIREWALL gebruiken om internettoegang te blokkeren 2024, Mei
Anonim

Het sluiten van de toegang tot bepaalde sites kan zowel via het systeem als met behulp van gespecialiseerde programma's. Beide methoden helpen voorkomen dat uw kind ongepaste inhoud bekijkt en bepaalde sites bezoekt.

Hoe de toegang tot de site voor kinderen te blokkeren
Hoe de toegang tot de site voor kinderen te blokkeren

instructies:

Stap 1

Om de toegang tot een specifieke bron te blokkeren, kunt u het systeemhosts-bestand bewerken. Alle overbodige adressen worden erdoor gefilterd. Als deze of gene site in de lijst van dit document staat, heeft u geen toegang tot de bron.

Stap 2

Het hosts-bestand bevindt zich in de systeemmap van Windows. Ga naar "Start" - "Computer" - "Lokale schijf C:". Selecteer vervolgens de Windows-directory - System32 - Drivers - Etc. Vind hosts in de lijst met voorgestelde documenten. Als het niet in de map wordt weergegeven, is het kenmerk ingesteld op "Verborgen". Om verborgen bestanden weer te geven, klikt u op "Extra" - "Mapopties" bovenaan het venster "Verkenner". Selecteer in het nieuwe venster het tabblad "Bekijken". Markeer "Verborgen bestanden en mappen weergeven" en klik vervolgens op "OK".

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het hosts-bestand en selecteer "Openen met". Selecteer Kladblok in de lijst met voorgestelde opties. Voeg aan het einde van het document dat verschijnt een regel toe zoals deze:

127.0.0.1 site_to_block

"Site_to_block" komt overeen met het internetadres van de bron waartoe u de toegang wilt weigeren.

Stap 4

Geef de lijst met bronnen op die het kind niet mag bekijken en sla de wijzigingen vervolgens op door op "Bestand" - "Opslaan" te klikken. U moet uw computer opnieuw opstarten om de instellingen van kracht te laten worden.

Stap 5

Om de toegang tot sites te blokkeren, kunt u ook gespecialiseerde hulpprogramma's gebruiken. Onder de programma's die helpen om de toegang van kinderen tot internet te beperken, kan men Zillya, Internet Censor, NetPolice, enz. noemen. Deze toepassingen hebben vergelijkbare functionaliteit en met hun hulp kunt u de toegang zelfs blokkeren voor woorden die op een bepaalde pagina aanwezig zijn.

Stap 6

Installeer het geselecteerde programma op uw computer en start het met de snelkoppeling op uw bureaublad. Geef in het hulpprogrammavenster het wachtwoord op om toegang te krijgen tot de instellingen en specificeer de lijst met sites waarvoor u de weergave wilt sluiten. Sla de wijzigingen op en controleer de toegang tot de bronnen in de geweigerde lijst.

Aanbevolen: