Hoe De Toegang Tot Een Computer Te Blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Toegang Tot Een Computer Te Blokkeren
Hoe De Toegang Tot Een Computer Te Blokkeren

Video: Hoe De Toegang Tot Een Computer Te Blokkeren

Video: Hoe De Toegang Tot Een Computer Te Blokkeren
Video: How to Remotely Shutdown any Computer with CMD New 2018 2024, Mei
Anonim

De computerbeheerder heeft de mogelijkheid om de toegang tot het apparaat te blokkeren voor andere gebruikers. Dit is een noodzakelijke beveiligingsmaatregel om persoonsgegevens te beschermen en de toegang tot bepaalde apps voor kinderen te beperken.

Hoe de toegang tot een computer te blokkeren
Hoe de toegang tot een computer te blokkeren

instructies:

Stap 1

Ga naar het BIOS van uw computer door na het inschakelen op F2 te drukken. Gebruik de pijltoetsen om Systeembeveiliging te selecteren en druk op Enter.

Stap 2

Selecteer Systeemwachtwoord in het hoofdmenu van het BIOS met behulp van de pijltoetsen. Voer uw wachtwoord en bevestiging in. Selecteer Wachtwoord instellen in het menuscherm en voer het gewenste wachtwoord opnieuw in. Deze stap lijkt misschien repetitief, maar het is noodzakelijk om het proces te voltooien.

Stap 3

Klik op Wachtwoordstatus. Wijzig de wachtwoordstatus van Ontgrendeld in Vergrendeld. Druk tweemaal op Esc, selecteer Opslaan en afsluiten. Druk op Enter om uw instellingen op te slaan en uw computer opnieuw op te starten.

Stap 4

Beperk de toegang tot de computer in het Windows-besturingssysteem. Klik op de knop "Start" en selecteer "Configuratiescherm". Ga naar Gebruikersaccounts als je Windows XP hebt. Selecteer voor Windows Vista of 7 Gebruikersaccounts en Family Safety.

Stap 5

Selecteer uw account in de lijst en klik vervolgens op de knop "Wachtwoord maken" bij Windows XP-gebruikers. Gebruikers die nieuwere versies van het systeem gebruiken, moeten "Windows-wachtwoord wijzigen" opgeven en vervolgens "Een wachtwoord voor uw account maken". Voer het wachtwoord in de twee daarvoor bestemde velden in en zorg ervoor dat de gegevens overeenkomen. Voer een hint in voor uw wachtwoord voor het geval u het vergeet. Als u klaar bent, klikt u op Wachtwoord maken.

Stap 6

Probeer de toegang tot uw computer te beperken met de ingebouwde beveiliging van Windows. Open het menu Start en selecteer Configuratiescherm. Ga naar Beveiligingscentrum.

Stap 7

Controleer de status van de Windows-firewall. Op XP-computers wordt dit gespecificeerd in het gedeelte Security Essentials. Als het programma UIT is, wijzigt u deze parameter in AAN en klikt u op OK. Selecteer in Windows Vista en 7 Windows Firewall en schakel vervolgens Windows Firewall in of uit in de linkerkolom van het venster. Activeer computerbeveiliging.

Aanbevolen: