Toegang Tot Internet Blokkeren

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Internet Blokkeren
Toegang Tot Internet Blokkeren

Video: Toegang Tot Internet Blokkeren

Video: Toegang Tot Internet Blokkeren
Video: How to block internet access to program with firewall 2024, Mei
Anonim

Ondanks alle bruikbaarheid van het world wide web, is het op een aantal plaatsen nodig om het te blokkeren: op het werk, in onderwijsinstellingen of in een huis met kleine kinderen. De meest betrouwbare manier om internettoegang te beperken is om de draad fysiek te verbreken, maar je kunt bijna altijd een veel elegantere oplossing vinden.

Toegang tot internet blokkeren
Toegang tot internet blokkeren

instructies:

Stap 1

Gebruik een wachtwoord om toegang te krijgen tot de netwerkverbinding. In de meeste gevallen wordt de verbinding met internet gemaakt door de gebruikersnaam en het wachtwoord in te voeren die door de provider zijn opgegeven. Voor het gemak van de gebruiker worden deze gegevens van tijd tot tijd automatisch ingevoerd, maar autocomplete kan worden uitgeschakeld. Klik in de rechterbenedenhoek van het scherm op het pictogram "Netwerkverbindingen"; ga naar "Eigenschappen" van de verbinding; Vink op het tabblad "Parameters" het vakje aan naast "Vraag gebruikersnaam, wachtwoord, certificaat" aan. Sla de instellingen op.

Stap 2

Probeer toegang te krijgen tot internet: er verschijnt een menu voor het invoeren van verbindingsparameters. Haal het vinkje weg naast 'Gebruikersnaam en wachtwoord opslaan'. Nu moeten gebruikers bij elke verbinding het wachtwoord invoeren dat is opgegeven door de provider, wat in de regel vrij moeilijk te onthouden blijkt te zijn.

Stap 3

Beperk wat uw gebruikers kunnen doen. Maak twee accounts op uw pc. Ga hiervoor naar het menu "Start" en selecteer "Configuratiescherm". Zoek daar "Gebruikersaccounts". U bevindt zich in het instellingenmenu van uw account (Beheerder).

Stap 4

Selecteer "Wachtwoord instellen". Deze stap is vereist, anders is de verdere procedure zinloos. Voer in het venster dat verschijnt de door u gekozen combinatie van symbolen twee keer in; voer indien nodig een hint in voor het wachtwoord; klik op "Accepteren".

Stap 5

Ga naar het item op het configuratiescherm met de titel "Ouderlijk toezicht". In Windows 7 staat de link ernaar in de linkerbenedenhoek van uw profielinstellingen. Selecteer het pictogram voor de tweede, "gewone" gebruiker.

Stap 6

Klik één voor één op de knoppen: "Ouderlijk toezicht aan", "Beperking internetgebruik". In dit menu kunt u de toegang tot internet beperken: zowel geheel als gedeeltelijk door een aantal mogelijkheden (bestanden downloaden) en bepaalde sites te blokkeren.

Aanbevolen: