Een Wachtwoord Instellen Om Toegang Te Krijgen Tot Een Map

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Om Toegang Te Krijgen Tot Een Map
Een Wachtwoord Instellen Om Toegang Te Krijgen Tot Een Map

Video: Een Wachtwoord Instellen Om Toegang Te Krijgen Tot Een Map

Video: Een Wachtwoord Instellen Om Toegang Te Krijgen Tot Een Map
Video: Hoe zet je gemakkelijk een wachtwoord op een mapje? 2024, April
Anonim

In het Windows 7-besturingssysteem worden gebruikersrechten en toegang tot mappen geregeld door beveiligingsbeleid en de scheiding van persoonlijke bestanden van gebruikers. Als je de standaard Windows-aanpassingstools mist, gebruik dan extra programma's zoals Protect Folders, My Lockbox, Hide Folders en andere.

Een wachtwoord instellen om toegang te krijgen tot een map
Een wachtwoord instellen om toegang te krijgen tot een map

Noodzakelijk

  • - het internet;
  • - Bescherm mappen programma.

instructies:

Stap 1

Download Protect Folders en installeer op uw harde schijf. Je kunt het vinden op de website softodrom.ru. De installatie van het programma is vrij eenvoudig en zal geen extra vragen oproepen. Het is ook vermeldenswaard dat dergelijke software meestal wordt geïnstalleerd in de systeemmap van de harde schijf, dat wil zeggen op de plaats waar het besturingssysteem zich bevindt.

Stap 2

Start het programma Protect Folders door te dubbelklikken op het installatiebestand. Het hoofdvenster van het programma bevat een gebied voor het weergeven van verbonden mappen en verschillende knoppen om instellingen te beheren. Alle menu's van deze software zijn in het Engels, maar zelfs een beginnende gebruiker zal geen problemen hebben.

Stap 3

Klik op de knop Mappen vergrendelen om de map op te geven die moet worden beperkt tot toegangsrechten van andere gebruikers. Zoek de map die u zoekt in de boomstructuur en selecteer deze en klik vervolgens op "OK" om uw keuze te bevestigen. Er verschijnt een venster voor het invoeren van een wachtwoord, noteer het en herhaal in het volgende veld ter verificatie. In het veld Hint kunt u een speciale hint schrijven die u, indien nodig, helpt uw wachtwoord te onthouden.

Stap 4

Klik op de knop Map vergrendelen om de procedure voor het instellen van het wachtwoord te voltooien. Elke keer dat u deze map opent, wordt u gevraagd een geheim woord, een wachtwoord, in te voeren. Houd er rekening mee dat het instellen van een wachtwoord met dit programma in de mappen van externe media - harde schijf of flashstation - niet effectief zal zijn. Wanneer u bent aangesloten op een computer waarop geen Protect Folders is geïnstalleerd, wordt u niet om een wachtwoord gevraagd. U kunt met deze software op elk moment wachtwoorden voor elke map instellen, maar onthoud dat als u uw wachtwoord verliest, het onmogelijk is om de toegang tot de map te herstellen zonder dat u daarom wordt gevraagd.

Aanbevolen: