Toegang Tot Windows-mappen Blokkeren

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Windows-mappen Blokkeren
Toegang Tot Windows-mappen Blokkeren

Video: Toegang Tot Windows-mappen Blokkeren

Video: Toegang tot mappen geweigerd in Windows 10 2022, December
Anonim

De harde schijf van uw computer kan informatie bevatten die u wilt verbergen. Het gebeurde zo dat de standaardmiddelen van besturingssystemen van de Windows-familie geen beperkte toegang tot bestanden en mappen kunnen bieden met behulp van een wachtwoord. Maar het is mogelijk om de toegang te beperken met gebruikersaccounts.

Toegang tot Windows-mappen blokkeren
Toegang tot Windows-mappen blokkeren

Het is nodig

  • besturingssysteem:
  • - Windows 7;
  • - WindowsXP.

instructies:

Stap 1

U kunt de toegang tot een map of bestand in het Windows 7-besturingssysteem beperken met de tool Gebruikersaccounts. De beheerder heeft toegang tot alle mappen, aangezien hij staat aan het hoofd van de gebruikershiërarchie. Als u besluit de toegang tot mappen te sluiten en er is maar één account, is het logisch om na te denken over het invoeren van een wachtwoord wanneer u zich aanmeldt.

Stap 2

Selecteer de map die u wilt verbergen en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend het item "Eigenschappen".

Stap 3

Ga in het nieuwe venster naar het tabblad Beveiliging, selecteer een gebruiker en klik op de knop Bewerken. U kunt de rechten op de geselecteerde map onder alle gebruikers verdelen. Iemand kan bijvoorbeeld toestemming krijgen om te bekijken, iemand kan het wijzigen of u kunt een gebruiker volledig van deze lijst verwijderen.

Stap 4

Als u de gebruikersrechten om deze map te bekijken en te bewerken niet kunt wijzigen, worden de rechten toegewezen aan de bovenliggende map (hoofdmap). Om deze parameter te bewerken, keert u terug naar het tabblad Beveiliging en klikt u op de knop Geavanceerd.

Stap 5

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Machtigingen", selecteer het item dat wijzigingen verbiedt en klik op de knop "Machtigingen wijzigen". Haal het vinkje weg bij "Toevoegen toestemming overgenomen van bovenliggende objecten" en herhaal de handeling opnieuw. Op deze manier kunt u elke map op uw harde schijf verbergen, inclusief de partities.

Stap 6

In het besturingssysteem Windows XP wordt dezelfde actie anders uitgevoerd. Klik op het menu "Start", selecteer "Configuratiescherm".

Stap 7

Open in de map die wordt geopend de "Mapopties" en ga naar het tabblad "Bekijken". Haal het vinkje weg bij Basis delen van bestanden gebruiken en klik op Toepassen en OK.

Stap 8

Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt verbergen en selecteer Eigenschappen. Ga in het mapeigenschappenvenster naar het tabblad "Beveiliging", selecteer de gebruiker tot wie de toegang wordt beperkt en vink de vakjes "Weigeren" of "Toestaan" aan als u het verbod op het bekijken van deze map wilt opheffen.

Stap 9

Klik op de knoppen "Toepassen" en "OK" om de wijzigingen in de toegangsinstellingen op te slaan.

Populair per onderwerp