Een Map Openen Tijdens Het Opstarten

Inhoudsopgave:

Een Map Openen Tijdens Het Opstarten
Een Map Openen Tijdens Het Opstarten

Video: Een Map Openen Tijdens Het Opstarten

Video: Een Map Openen Tijdens Het Opstarten
Video: Programma's automatisch opstarten in Windows 10 2024, Maart
Anonim

Sommige gebruikers beginnen altijd op een computer te werken door een specifiek programma te starten of door een specifieke map te openen. Natuurlijk kunt u de snelkoppelingen van alle benodigde mappen en applicaties naar het "bureaublad" of de snelstartbalk brengen. Maar u kunt de gewenste map openen wanneer het systeem opstart in de automatische modus.

Een map openen tijdens het opstarten
Een map openen tijdens het opstarten

instructies:

Stap 1

Om de map te openen die u nodig hebt elke keer dat u uw computer opstart, moet u deze toevoegen aan Startup. Dit kan op verschillende manieren. Als de gewenste map in het menu Start verschijnt, voegt u deze toe aan de map Opstarten rechts in het menu Start. Om dit te doen, verplaatst u de cursor naar het pictogram van de gewenste map en, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, verplaatst u deze naar het gedeelte "Opstarten". De map wordt automatisch geopend de volgende keer dat het systeem opstart.

Stap 2

Als de gewenste map niet in het menu Start staat, voegt u deze zelf toe. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de knop "Start" en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Je kunt het op een andere manier noemen. Open via het menu "Start" het "Configuratiescherm" en klik met de linkermuisknop in de categorie "Vormgeving en thema's" op het onderdeel "Taakbalk en startmenu". Derde optie: klik met de rechtermuisknop op de "Taakbalk" en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 3

Ga in het geopende venster naar het tabblad Startmenu en zorg ervoor dat de markering is ingesteld op het vak Klassiek startmenu. Klik op de knop "Configureren" tegenover het geselecteerde veld - er wordt een extra dialoogvenster geopend. Klik op de knop "Toevoegen" erin en geef in het venster "Snelkoppeling maken" het pad op naar de map die u nodig hebt. Geef de locatie op voor de snelkoppeling naar de map "Hoofdmenu". Wijzigingen opslaan en vensters sluiten. Open het menu Start en voeg de snelkoppeling naar de map toe aan Opstarten zoals beschreven in de eerste stap.

Stap 4

Er is ook een andere manier. Maak een snelkoppeling naar de map die u nodig hebt. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer de opdracht "Verzenden" in het vervolgkeuzemenu, selecteer de opdracht "Bureaublad (snelkoppeling maken)" in het submenu. Open via het onderdeel "Deze computer" de schijf waarop het systeem is geïnstalleerd en open vervolgens de map Documenten en instellingen. Vervolgpad: Admin / Hoofdmenu / Programma's / Opstarten.

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op de "Bureaublad" op de snelkoppeling naar de gemaakte map en selecteer de opdracht "Knippen" in het vervolgkeuzemenu. Ga naar de map "Opstarten" die u hebt geopend en klik met de rechtermuisknop in een van de vrije ruimte. Selecteer "Plakken" in het vervolgkeuzemenu. U kunt ook de cursor op de snelkoppeling van de gewenste map plaatsen en deze snelkoppeling naar de opstartmap slepen terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt.

Aanbevolen: