Een Met Een Wachtwoord Beveiligde Map Openen

Inhoudsopgave:

Een Met Een Wachtwoord Beveiligde Map Openen
Een Met Een Wachtwoord Beveiligde Map Openen

Video: Een Met Een Wachtwoord Beveiligde Map Openen

Video: Een Met Een Wachtwoord Beveiligde Map Openen
Video: beveiligde map 2024, April
Anonim

Om de veiligheid van informatie op het lokale netwerk te garanderen, kunt u een wachtwoord instellen voor toegang tot netwerkmappen. Soms gaat het wachtwoord echter verloren, bijvoorbeeld omdat de computer een nieuwe eigenaar heeft. In dit geval kunt u de met een wachtwoord beveiligde map openen met behulp van Windows-hulpprogramma's.

Een met een wachtwoord beveiligde map openen
Een met een wachtwoord beveiligde map openen

instructies:

Stap 1

Log in als beheerder om de eigenaar van de map te wijzigen. Dubbelklik in het "Configuratiescherm" op het pictogram "Mapopties" en ga naar het tabblad "Bekijken". Schakel het selectievakje naast Eenvoudig delen van bestanden gebruiken uit

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt openen en selecteer Delen en beveiliging in het vervolgkeuzemenu. Ga naar het tabblad "Beveiliging" en klik op "Geavanceerd". Ga naar het tabblad "Eigenaar". Markeer uw account in het gedeelte 'Eigenaar'. Vink het vakje "Wijzig eigenaar …" aan en klik op OK om te bevestigen.

Stap 3

Als er geen tabblad Beveiliging is, moet u de instellingen voor het beveiligingsbeleid wijzigen. Kies de opdracht Uitvoeren in het menu Start of druk op de combinatie Win + R. Voer in het zoekvak "Openen" de opdracht gpedit.msc in. Vouw de module Gebruikersconfiguratie, Beheersjablonen en Windows-componenten uit.

Stap 4

Zoek in de map Verkenner het beleid Tabblad Beveiliging verwijderen. Als het is uitgeschakeld, klikt u er met de rechtermuisknop op en stelt u het keuzerondje in op Undefined. Bevestig uw keuze door op OK te klikken

Stap 5

Als op uw computer Windows XP Home Edition wordt uitgevoerd, moet u in de veilige modus van eigenaar veranderen. Start je computer opnieuw op. Druk na een enkele pieptoon op F8 op het toetsenbord en gebruik in het menu opstartmodi de pijltoets omhoog om Veilige modus te selecteren. Antwoord "ja" op de vraag van het systeem om in deze modus te blijven werken.

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer het commando "Eigenschappen". Ga naar het tabblad "Beveiliging" en klik op "Geavanceerd". Plaats op het tabblad 'Eigenaar' de muisaanwijzer op uw account, vink het selectievakje naast 'Eigenaar wijzigen' aan en klik op OK. Start op in de normale modus.

Aanbevolen: