Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map In De Windows 10-map Op Te Schonen?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map In De Windows 10-map Op Te Schonen?
Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map In De Windows 10-map Op Te Schonen?

Video: Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map In De Windows 10-map Op Te Schonen?

Video: Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map In De Windows 10-map Op Te Schonen?
Video: Map verplaatsen onder Windows 10 2024, April
Anonim

Vaak beginnen Windows-gebruikers te merken dat de computer langzamer wordt, er is heel weinig vrije ruimte op de C:-schijf. De gebruiker begint zijn mappen op te schonen, favoriete foto's over te zetten en zelfs enkele programma's te verwijderen in de hoop hun vroegere snelheid terug te krijgen en de schijfruimte te vergroten. Maar hij weet niet altijd dat de map Temp honderden gigabytes aan onnodige bestanden kan bevatten.

Is het mogelijk om de tijdelijke map in de Windows 10-map op te schonen?
Is het mogelijk om de tijdelijke map in de Windows 10-map op te schonen?

Waar is de map Temp in Windows 10

De map Temp in Windows 10 bevindt zich onder Deze pc - Lokale schijf (C:) - Windows. Een verscheidenheid aan bestanden gaat daarheen terwijl programma's worden uitgevoerd, updates installeren, afdrukken, op het netwerk surfen. Deze bestanden zijn tijdelijk, stapelen zich op tijdens de werking van het besturingssysteem en programma's en moeten na gebruik worden verwijderd. Dit is echter niet altijd het geval. U kunt de map Temp zelf niet verwijderen en dat hoeft ook niet, omdat het systeem dit vereist voor normaal gebruik, maar periodieke reiniging is noodzakelijk.

De map Temp opschonen met Windows 10

Methode 1

Met Windows 10 kunt u tijdelijke bestanden verwijderen zonder hulpprogramma's van derden te gebruiken. Open de sectie "Alle parameters" - "Systeem" - "Apparaatgeheugen". Selecteer in het gedeelte 'Memory Sense' de optie 'Nu ruimte vrijmaken'. Vink de vakjes aan naast elk item dat u wilt wissen. Klik op de knop Bestanden verwijderen. Alle tijdelijke Windows-bestanden worden verwijderd, niet alleen die in de map Temp.

Methode 2

U kunt automatische reiniging ook inschakelen met behulp van het gedeelte "Memory Sense".

Afbeelding
Afbeelding

In het item "De manier wijzigen om automatisch ruimte vrij te maken" moet u de automatische reinigingsparameters configureren. U kunt zelf de frequentie kiezen, of Windows laten beslissen wanneer onnodige bestanden worden verwijderd. In dit gedeelte kunt u niet alleen de map Temp en de map Downloads opschonen, maar ook de prullenbak uit de prullenbak verwijderen.

Afbeelding
Afbeelding

Als u automatisch opschonen instelt, blijft de schijf lang schoon zonder dat u iets hoeft te doen.

Methode 3

Een andere manier om bestanden in de map Temp op te schonen met Windows 10, is door het hulpprogramma Schijfopruiming te gebruiken voor tijdelijke bestanden. Om het uit te voeren, kunt u zoeken gebruiken of op de Win + R-toetsen op uw toetsenbord drukken en cleanmgr typen in het venster Uitvoeren. Selecteer de C:-schijf om op te schonen en vink de vakjes aan naast de bestanden die u wilt verwijderen. Klik op "Ok" en wacht tot het proces van het verwijderen van bestanden is voltooid.

Afbeelding
Afbeelding

Hoe kun je anders de map Temp leegmaken?

De eenvoudigste manier is om alles in de map te selecteren en te verwijderen. Sommige bestanden zijn mogelijk bezet door een proces, waarna Windows u waarschuwt dat het ze niet kan verwijderen.

Verschillende programma's voor het opschonen van uw computer zijn erg populair, bijvoorbeeld CCleaner, Advanced SystemCare, Auslogics BoostSpeed, Glary Utilities, Wise Disk Cleaner. Dit zijn krachtige hulpprogramma's die niet alleen uw computer van rommel kunnen opschonen, maar ook de prestaties kunnen versnellen en optimaliseren.

Aanbevolen: