Het Schijfformaat Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Schijfformaat Wijzigen
Het Schijfformaat Wijzigen

Video: Het Schijfformaat Wijzigen

Video: Het Schijfformaat Wijzigen
Video: Instellingen voor Systeemherstel aanpassen om schijfruimte vrij te maken in Windows 2024, Mei
Anonim

Als we de twee bestandssystemen FAT32 en NTFS vergelijken voor de betrouwbaarheid van bestanden die op harde schijven zijn opgeslagen, kunnen we veilig de voorkeur geven aan de laatste tegenstander. Het wijzigen van het bestandssysteem van FAT32 naar NTFS is in elk geval gerechtvaardigd, vooral omdat de formaatwijziging kan worden doorgevoerd zonder belangrijke gegevens te verliezen.

Het schijfformaat wijzigen
Het schijfformaat wijzigen

Noodzakelijk

Harde schijf met FAT32-bestandssysteem, opdrachtregel van Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Zodra informatie over het NTFS-bestandssysteem zich naar de massa begon te verspreiden, zagen velen onmiddellijk een nieuw beveiligingssysteem voor bestanden die op harde schijven waren opgeslagen. Bovendien loste het nieuwe bestandssysteem het probleem van het opnemen en opslaan van bestanden van meer dan 4 Gb op, het was met dergelijke bestanden dat FAT32 een probleem had. Bij het omzetten van het ene systeem naar het andere verdwijnt het risico op gegevensverlies.

Stap 2

Als de conversie wordt uitgevoerd volgens het "FAT32 - NTFS"-schema, kunnen de gegevens op de harde schijf worden opgeslagen, het converteren in de tegenovergestelde volgorde geeft niet hetzelfde resultaat. Maar het nieuwe bestandssysteem is niet zo goed als velen het prijzen: werken in eerdere besturingssystemen wordt onmogelijk, het systeem kan zo'n harde schijf simpelweg niet detecteren. Er is ook een kleine kans dat sommige gegevens verloren gaan bij het formatteren naar NTFS.

Stap 3

Wat moet er gebeuren voordat u naar NTFS formatteert? Sluit alle programma's die mogelijk een van de harde schijfpartities gebruiken. Klik vervolgens op het menu "Start", selecteer "Uitvoeren". Voer in het geopende venster de opdracht cmd in en klik op de knop "OK". De Windows-opdrachtprompt wordt gestart. Deze applicatie kan ook als volgt worden gestart: klik op het menu "Start", selecteer het item "Programma's", uit de lijst die wordt geopend, selecteer de map "Standaard" en klik vervolgens op het item "Opdrachtregel".

Stap 4

Voer in het geopende opdrachtpromptvenster de volgende regel in zonder aanhalingstekens: "convert C: / fs: ntfs". De letter "C" kan worden vervangen door elke letter die overeenkomt met de partitie van de harde schijf. Druk op de Enter-toets. De lijst met secties en de bijbehorende letters kunnen worden bekeken door op het menu "Start" te klikken en "Deze computer" te selecteren of door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad.

Stap 5

Houd er rekening mee dat de conversie van het partitieformaat van de harde schijf kan mislukken of met kleine fouten als de harde schijf volledig verstopt is. Als er systeembestanden op de schijf staan die wordt geformatteerd, vindt het conversieproces plaats nadat de computer opnieuw is opgestart.

Aanbevolen: