Hoe De Snelstartbalk Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Snelstartbalk Te Herstellen
Hoe De Snelstartbalk Te Herstellen

Video: Hoe De Snelstartbalk Te Herstellen

Video: Hoe De Snelstartbalk Te Herstellen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, April
Anonim

Microsoft ging meer dan 10 jaar geleden de uitdaging aan om een nieuwe, kleine knoppenbalk te maken die altijd zichtbaar blijft op het computerscherm. Het resultaat van het werk was de "Toolbar" die in Windows verscheen, ook wel anders genoemd - "Quick Launch". Met zijn hulp hebt u snel toegang tot elke toepassing die vooraf op het paneel is geïnstalleerd.

Hoe de snelstartbalk te herstellen
Hoe de snelstartbalk te herstellen

instructies:

Stap 1

In het Windows-besturingssysteem zijn de "Quick Launch" en verschillende extra panelen aanvankelijk verborgen (inactief). Het is vrij eenvoudig om elk paneel te herstellen (activeren) - u hoeft er alleen maar op te stemmen, d.w.z. zet een vinkje naast de naam in het contextmenu-item "Werkbalken".

Laten we de volgorde van deze stappen eens nader bekijken aan de hand van het voorbeeld van veelgebruikte Windows XP- en Windows 2007-besturingssystemen.

Stap 2

Plaats de cursor op een vrije ruimte van de "Taakbalk", die zich onderaan het beeldscherm bevindt. Klik er dan één keer op met de rechtermuisknop. In het contextmenu dat wordt geopend, plaatst u de cursor op het item "Werkbalken" en selecteert u de regel "Snel starten" in het vervolgkeuzemenu.

Klaar. Het pictogram Snel starten verschijnt aan de linkerkant van de taakbalk, naast de knop Start.

Stap 3

U kunt ook elk verborgen paneel activeren vanuit het menu Start. Om dit te doen, door erop te klikken, gaat u naar het gedeelte "Configuratiescherm", selecteert u het item "Taakbalk en Startmenu" en klikt u vervolgens in het geopende venster stoutmoedig op het tabblad "Taakbalk". Zet dan een vinkje in het vakje voor de regel met de naam van een paneel dat je nodig hebt en het wordt een actief paneel.

Stap 4

Als u in de toekomst de "Quick Launch" moet verbergen, kunt u dit eenvoudig doen door het hierboven beschreven algoritme van acties te herhalen en het "vinkje" naast de regel "Quick Launch" te verwijderen.

U kunt de "Quick Launch" nu op elk gewenst moment opnieuw herstellen (activeren).

Aanbevolen: