Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map In De Windows 7-map Op Te Schonen Om Ruimte Vrij Te Maken?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map In De Windows 7-map Op Te Schonen Om Ruimte Vrij Te Maken?
Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map In De Windows 7-map Op Te Schonen Om Ruimte Vrij Te Maken?

Video: Is Het Mogelijk Om De Tijdelijke Map In De Windows 7-map Op Te Schonen Om Ruimte Vrij Te Maken?

Video: verplaatsen win7 2022, November
Anonim

Veel gebruikers worden vroeg of laat geconfronteerd met het probleem van een gebrek aan vrije ruimte op de systeemschijf. Het probleem kan worden opgelost door een van de meest actieve "vreters" van schijfruimte op te schonen - de map Temp.

Is het mogelijk om de tijdelijke map in de Windows 7-map op te schonen om ruimte vrij te maken?
Is het mogelijk om de tijdelijke map in de Windows 7-map op te schonen om ruimte vrij te maken?

De systeemmap Temp slaat tijdelijke bestanden op voor toepassingen en het besturingssysteem zelf (Temp is een afkorting voor Tijdelijk, wat zich vertaalt als "tijdelijk"). Hier worden tussenbestanden en documentfragmenten geplaatst die ontstaan ​​tijdens de werking van programma's en het besturingssysteem. In de regel worden ze allemaal verwijderd na het voltooien van bepaalde bewerkingen of na een bepaalde periode. Maar in sommige gevallen blijven onnodige componenten voor altijd in de Temp-map, die zich ophopen en leiden tot een sterke groei en als gevolg daarvan het systeem verstoppen.

Er zijn verschillende manieren om de map Temp op te schonen

De eenvoudigste manier om de map Temp vrij te maken, is door de inhoud handmatig te verwijderen alsof het gewone gebruikersbestanden zijn. Selecteer alle bestanden (Ctrl + A) en druk vervolgens op Shift + Del (de laatste toetsencombinatie verwijdert de bestanden volledig, "voorbij de prullenbak"). Als sommige bestanden momenteel door het systeem worden gebruikt, kunnen ze niet worden verwijderd en verschijnt er een bijbehorend bericht op het scherm. Klik in dit geval gewoon op "Overslaan" nadat u eerder het vakje "Deze actie voor alle huidige objecten uitvoeren" hebt aangevinkt.

Het systeemhulpprogramma "Schijfopruiming" gebruiken

Windows heeft ingebouwde opschoonprogramma's voor schijf- en tijdelijke bestanden. Laten we het reguliere hulpprogramma "Schijfopruiming" zoeken via de zoekregel van het menu "Start" en het uitvoeren. Selecteer uit de lijst station C of een ander als het besturingssysteem erop is geïnstalleerd. Het programma analyseert de lokale schijf en bepaalt de hoeveelheid ruimte die kan worden vrijgemaakt. Hier zijn we vooral geïnteresseerd in het item "Tijdelijke bestanden", omdat de inhoud van de map Temp hier is opgenomen. Om ze te verwijderen, zet u een vinkje op de juiste plaats en drukt u op de knop "OK". Nadat de bewerking is voltooid, controleren we de grootte van de map Temp of de hoeveelheid vrije schijfruimte - er zal meer vrije schijfruimte zijn.

CCleaner en andere hulpprogramma's

Er zijn veel gespecialiseerde hulpprogramma's voor het optimaliseren van de Windows-prestaties. De meeste hebben de nodige functionaliteit om de systeempartitie op te schonen. De gratis CCleaner-app doet bijvoorbeeld uitstekend werk met deze functie. We starten het, gaan naar het gedeelte "Opschonen", plaatsen de nodige selectievakjes in de linkerkolom en drukken op de knop "Analyse". Begin vervolgens met schoonmaken met de juiste knop. We hebben dus uitgezocht of het mogelijk is om de inhoud van de Temp-map te verwijderen en hoe dit kan. Het wordt aanbevolen om de systeemreinigingsprocedure meerdere keren per maand te herhalen. Maar het schoonmaken van Windows gaat niet alleen over schoonmaken. We vergeten ook antivirus, de relevantie van systeemupdates en andere belangrijke software niet.

Populair per onderwerp