Schijfcaching Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

Schijfcaching Uitschakelen?
Schijfcaching Uitschakelen?

Video: Schijfcaching Uitschakelen?

Video: Schijfcaching Uitschakelen?
Video: How to Clear All Cache in Windows 10 2024, Mei
Anonim

De werking van het uitschakelen van schijfcaching verschilt enigszins in verschillende versies van het Microsoft Windows-besturingssysteem, terwijl het een standaardprocedure blijft.

Schijfcaching uitschakelen?
Schijfcaching uitschakelen?

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows 2000-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken om de bewerking van schijfschrijfcaching uit te schakelen en open het contextmenu van het item "Deze computer" door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 2

Geef het item "Eigenschappen" op en ga naar het tabblad "Hardware" van het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 3

Selecteer "Hardware Manager" en vouw de link "Harde schijven" uit door op de knop met het "+"-symbool te klikken.

Stap 4

Roep het contextmenu van de uit te schakelen schijfcaching op door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Schijfeigenschappen" van het dialoogvenster dat wordt geopend en schakel het selectievakje "Schrijfcache inschakelen" uit.

Stap 6

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop OK te klikken (voor Windows 2000).

Stap 7

Roep het contextmenu van het bureaubladelement "Deze computer" van het Microsoft Windows 7-besturingssysteem op door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren om de schrijfcache van het besturingssysteem uit te schakelen.

Stap 8

Vouw het knooppunt Apparaatbeheer uit en ga naar het gedeelte Schijfapparaten.

Stap 9

Roep het contextmenu van de uit te schakelen schijfcaching op door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren.

Stap 10

Klik op het tabblad Beleid in het dialoogvenster Eigenschappen dat wordt geopend en schakel het selectievakje Schrijfcache toestaan voor dit apparaat uit.

Stap 11

Bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop OK te klikken (voor Windows 7).

Stap 12

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows XP-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken en open het servicemenu van het item "Deze computer" door met de rechtermuisknop te klikken om de bewerking van het uitschakelen van schijfcaching uit te voeren.

Stap 13

Selecteer Eigenschappen en selecteer Apparaatbeheer.

Stap 14

Ga naar het knooppunt Schijfapparaten en open het contextmenu van het volume dat moet worden uitgeschakeld door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 15

Geef het item "Eigenschappen" op en ga naar het tabblad "Beleid" van het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 16

Schakel het selectievakje naast "Schrijfcache naar schijf toestaan" uit en bevestig de geselecteerde wijzigingen door op OK te klikken (voor Windows XP).

Aanbevolen: