Hoe Een Schijf Naar Ntfs Te Converteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijf Naar Ntfs Te Converteren
Hoe Een Schijf Naar Ntfs Te Converteren

Video: Hoe Een Schijf Naar Ntfs Te Converteren

Video: Hoe Een Schijf Naar Ntfs Te Converteren
Video: How to Convert RAW Hard Drive to NTFS Without Losing Data 2024, Mei
Anonim

Een bestandssysteem is een manier om bestanden op schijf te ordenen en gebruikerstoegang ertoe te organiseren. NTFS vereist meer bronnen dan FAT32 en werd daarom later populair, na de komst van computers met snellere prestaties en meer RAM.

Hoe een schijf naar ntfs te converteren
Hoe een schijf naar ntfs te converteren

Noodzakelijk

administratieve rechten

instructies:

Stap 1

U kunt FAT en FAT32 naar NTFS converteren met behulp van Windows-tools. Houd er rekening mee dat dit proces langzamer gaat dan wanneer de schijf eenvoudig in NTFS zou worden geformatteerd. Als je oudere versies van Windows (95/98) hebt geïnstalleerd en je wilt ze niet verlaten, laat dan FAT32 staan, omdat eerdere versies niet met NTFS kunnen werken.

Stap 2

Er wordt aangenomen dat de conversie plaatsvindt zonder gegevensverlies. Er zijn echter abnormale situaties mogelijk, bijvoorbeeld een stroomstoring tijdens het proces. In dit geval gaan de gegevens die op de schijf zijn opgeslagen verloren. Bewaar daarom belangrijke informatie op een ander medium voordat u gaat converteren.

Stap 3

Als u niet weet welk bestandssysteem op de logische schijf is geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u "Eigenschappen". Op het tabblad Algemeen, onder het gedeelte Type, wordt het bestandssysteem weergegeven.

Stap 4

U heeft beheerdersrechten nodig. Maak eerst wat ruimte op de harde schijf vrij, anders start de conversie niet. Sluit programma's die worden uitgevoerd vanaf de schijf of partitie die u wilt converteren.

Stap 5

Voer de opdrachtprompt uit. Selecteer hiervoor Uitvoeren in het menu Start en typ cmd in de zoekbalk.

Stap 6

Schrijf het commando convert Disk: / fs: ntfs [/v], waarbij Disk de letter is van de logische partitie die moet worden geconverteerd. Om de voortgang van het proces te volgen, voegt u het / v attribuut toe - het systeem zal de huidige berichten op het scherm weergeven. Als u een systeemschijf converteert, moet u uw computer opnieuw opstarten.

Stap 7

Na de conversie moet de partitie mogelijk worden gedefragmenteerd. Roep het vervolgkeuzemenu op door met de rechtermuisknop te klikken en "Eigenschappen" te selecteren. Klik op het tabblad 'Extra' op 'Defragmenteren'.

Stap 8

Gebruik in het nieuwe venster de knop "Analyseren" om informatie te krijgen over de huidige staat van de schijf. Voer indien nodig defragmentatie uit.

Aanbevolen: