Een Bot Detecteren

Inhoudsopgave:

Een Bot Detecteren
Een Bot Detecteren

Video: Een Bot Detecteren

Video: Een Bot Detecteren
Video: 🔥 [ NEW ] ✅ Splinterlands Bot 🔥 UNDETEDTED 🔥 BOT DOWNLOAD FREE ✅ 2024, Maart
Anonim

Een bot is een programma dat een actie op een pc uitvoert zonder menselijke hulp. Er zijn nu veel van dergelijke programma's - in antwoordapparaten, games en vele andere plaatsen. Er zijn er vooral veel op internet en elke gebruiker kan onderscheid maken tussen acties die worden uitgevoerd door een bot en acties die worden uitgevoerd door een persoon. Als je natuurlijk weet waar je op moet letten.

Hoe een bot te detecteren
Hoe een bot te detecteren

instructies:

Stap 1

In de meeste gevallen worden bots gebruikt om mensen kwaad te doen. Met hun hulp verspreiden mensen spam en virussen, uploaden ze onnodige informatie naar sites en stelen ze wachtwoorden en andere gegevens. Maar als u zich aan enkele regels houdt, kunt u uzelf en uw computer beschermen tegen de acties van bots.

Stap 2

Op het sociale netwerk vk.com worden berichten met spam verzonden door onbekende personen. En als je onnodige reclame in een bericht hebt ontvangen, hoef je de afzender niet met de grond te vergelijken - hoogstwaarschijnlijk is zijn pagina gewoon gehackt door een hacker, of beter gezegd, een bot. De mailing namens de persoon wiens account is gehackt, wordt geproduceerd door een andere bot. Berichten die dergelijke nuttige informatie bevatten, bevatten in de regel geen. Daar schrijven ze alleen links naar kwaadaardige sites, waarbij het "slachtoffer", zonder het te weten, zijn pc blootstelt aan een aanval van virussen en andere schadelijke programma's.

Stap 3

Maar hoe begrijp je wat het botprogramma je heeft geschreven? Het kan immers gebeuren dat een vriend u zojuist heeft geschreven en besluit u uit te nodigen voor een bezoek aan een interessante site, en u neemt dit onschuldige bericht aan en verwijdert het omdat u het als spam beschouwt. De acties van de bot zijn echter gemakkelijk te onderscheiden.

Stap 4

Omdat bots meestal massamailings verzenden, en niet alleen losse berichten, zal het bericht uw naam bevatten en in ongewijzigde vorm. Dat wil zeggen, als je jezelf op het sociale netwerk niet Elena, maar Lenuska, of niet Ivan, maar Vanechka hebt gebeld, dan zal het bericht respectievelijk Lenuska of Vanechka zeggen. Het komt voor dat in plaats van een naam een bepaald aantal onbegrijpelijke karakters wordt geschreven. Als het programma absoluut identieke berichten naar elke gebruiker stuurt, wordt dit snel ontdekt en wordt de pagina van waaruit de spam is verzonden, geblokkeerd. En zo zal de bot spam naar een voldoende groot aantal mensen kunnen sturen, en zal tenminste iemand verslaafd zijn. Bekijk daarom de berichten met links zorgvuldig. En volg ze alleen als je er 100% zeker van bent dat een vriend je heeft geschreven, geen bot, en dat de link veilig is.

Stap 5

Er zijn bots die online kaartjes kopen voor verschillende culturele evenementen en deze vervolgens tegen een hoge prijs verkopen. Het gebeurt ook op een andere manier, wanneer een kaartje meerdere keren en tegelijkertijd door verschillende mensen wordt gekocht. Om dit te voorkomen, koopt u tickets uitsluitend bij vertrouwde sites of geverifieerde verkooppunten.

Stap 6

En dit zijn slechts enkele van de vele soorten bots die er zijn. Wees daarom uiterst voorzichtig met verdachte, niet-geverifieerde informatie. Bots zijn door mensen gemaakte programma's die hetzelfde doen - onthoud dat. Als u bijvoorbeeld besluit iets op internet te kopen, doe dan een aankoop alleen opnieuw op een vertrouwde, bekende site en vertrouw geen derden.

Aanbevolen: