Hoe Bestanden Op Dvd Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Op Dvd Te Branden
Hoe Bestanden Op Dvd Te Branden

Video: Hoe Bestanden Op Dvd Te Branden

Video: Hoe Bestanden Op Dvd Te Branden
Video: Hoe brand je een .iso bestand op een DVD ? 2024, Mei
Anonim

Dvd's zijn handige opslagmedia die grote hoeveelheden gegevens bevatten. Het is mogelijk om bestanden naar schijf te schrijven met behulp van de systeemmethode of met toepassingen van derden.

Hoe bestanden op dvd te branden
Hoe bestanden op dvd te branden

instructies:

Stap 1

In Windows XP Service Pack 3 en hogere besturingssystemen is er een functie om bestanden naar schijf te schrijven. Plaats de media in de drive en wacht tot deze wordt gedetecteerd in de map "My Computer". Versleep of kopieer de bestanden die u nodig hebt naar de schijf. Daarna ziet u aan de linkerkant van het venster de functie "Bestanden naar schijf branden". Klik erop en volg de instructies op het scherm. Aan het einde van het proces worden de bestanden op dvd gebrand.

Stap 2

Gebruik brandsoftware van derden. De meest voorkomende is Nero Burn. Start het op en selecteer bovenaan het dvd-venster als het belangrijkste type opneembare media. Plaats de muisaanwijzer onder in het venster op Favorieten en selecteer Gegevens-dvd maken. Vervolgens begint het programma met het bepalen van de hoeveelheid vrije ruimte op de dvd. Daarna gaat de applicatie direct door naar de opname zelf.

Stap 3

Gebruik een van de gratis programma's om dvd's te branden. Een geschikte optie is bijvoorbeeld ImgBurn. Het programma neemt weinig ruimte in beslag en hoeft na het downloaden van internet niet te worden geïnstalleerd. Voer de applicatie uit. Ga in het menu Modus naar het tabblad Bouwen. Klik in het venster "Bestandslijsten" dat wordt geopend en selecteer de informatie waarin u geïnteresseerd bent voor het branden van een dvd. U kunt aanvullende instellingen opgeven, bijvoorbeeld de volgorde waarin de opgenomen videobestanden worden afgespeeld, en vervolgens de map selecteren om de afbeelding op te slaan door deze een naam te geven.

Stap 4

Controleer of de geselecteerde bestanden op de dvd passen. Als de voorbereide gegevens overeenkomen met de grootte van de schijf, specificeert u op de tabbladen van het venster de parameters voor het opslaan, datums, namen in Latijnse letters en klikt u op "Start". De toepassing maakt twee afbeeldingsbestanden met de extensie *.msd. Laad de gemaakte afbeelding in het programma, plaats de dvd in het station en start het brandproces van de schijf.

Aanbevolen: