Systeemselectie Uitschakelen Tijdens Het Opstarten

Inhoudsopgave:

Systeemselectie Uitschakelen Tijdens Het Opstarten
Systeemselectie Uitschakelen Tijdens Het Opstarten

Video: Systeemselectie Uitschakelen Tijdens Het Opstarten

Video: Systeemselectie Uitschakelen Tijdens Het Opstarten
Video: Pc sneller maken: programma's uitschakelen bij opstarten 2024, April
Anonim

Wanneer twee of meer besturingssystemen op een computer zijn geïnstalleerd, verschijnt er een menu aan het begin van het opstarten van de computer, waarin u wordt gevraagd het vereiste besturingssysteem te selecteren. Als dit menu voor de gebruiker overbodig lijkt, kan het worden verwijderd.

Systeemselectie uitschakelen tijdens het opstarten
Systeemselectie uitschakelen tijdens het opstarten

instructies:

Stap 1

Meestal irriteert het selectiemenu van het besturingssysteem de gebruiker niet met het feit dat het bestaat, maar met de noodzaak om op Enter te drukken of 30 seconden te wachten voordat het systeem begint te laden. Het is handig en handig om twee besturingssystemen op uw computer te hebben, dus het wordt niet aanbevolen om het menu uit te schakelen. Het zou juister zijn om de wachttijd te wijzigen van 30 seconden in twee of drie. Dit is voldoende om, indien nodig, een tweede besturingssysteem te kiezen.

Stap 2

Als u Windows XP gebruikt, opent u: "Start - Configuratiescherm - Systeem - Geavanceerd". Klik in het gedeelte Opstarten en herstellen op de knop Opties. Selecteer in de lijst met besturingssystemen de standaard opstartbare. Als het besturingssysteem dat u wilt standaard opstarten, niets selecteren.

Stap 3

Als u het opstartmenu toch wilt uitschakelen, schakelt u het selectievakje naast de regel "Een lijst met besturingssystemen weergeven" uit. Sla de wijzigingen op door op "OK" te klikken, nadat het systeem opnieuw is opgestart, wordt het standaard besturingssysteem onmiddellijk geladen.

Stap 4

U kunt het menu verlaten (sterk aanbevolen), maar de weergavetijd van de lijst met besturingssystemen wijzigen - stel gewoon de tijd in die bij u past in het veld na de regel "De lijst met besturingssystemen weergeven". Bijvoorbeeld drie seconden. Deze optie is handig omdat je bij problemen met het laden van het hoofdbesturingssysteem altijd kunt opstarten vanaf de back-up, belangrijke bestanden kunt opslaan en rustig kunt beginnen met het herstellen of opnieuw installeren van het hoofdbesturingssysteem.

Stap 5

Als u Windows 7 gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Computer" op het bureaublad, selecteert u "Eigenschappen" in het menu dat wordt geopend en vervolgens "Geavanceerde systeeminstellingen", het tabblad "Geavanceerd". Schakel het selectievakje naast "Een lijst met besturingssystemen weergeven" uit. Bevestig uw keuze door op "OK" te klikken.

Aanbevolen: