Hoe Teken Je Een Tabel In Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Tabel In Excel
Hoe Teken Je Een Tabel In Excel

Video: Hoe Teken Je Een Tabel In Excel

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Tabel maken in Excel 2023, Januari-
Anonim

Microsoft Excel is een spreadsheetprogramma en daarom worden gegevens standaard in tabelvorm weergegeven. Het maken van een tabel in deze applicatie gebeurt in slechts twee stappen: gegevensinvoer en randontwerp. Maar net als in andere MS Office-toepassingen kan het gewenste resultaat in Excel op verschillende manieren worden bereikt.

Hoe teken je een tabel in Excel
Hoe teken je een tabel in Excel

instructies:

Stap 1

Open Microsoft Excel door te klikken op Start -> Alle programma's -> Microsoft Office. Er wordt een nieuwe werkmap geopend: standaard is dit het bestand "Book1.xlsx" met drie blanco vellen papier met een tabelraster.

Beeld
Beeld

Stap 2

Als u een eenvoudige tabel moet maken voor visuele presentatie van gegevens op een externe bron, bijvoorbeeld afdrukken, exporteren naar Word of een andere toepassing, kunt u onmiddellijk beginnen met het invoeren van gegevens in kolommen in een normaal formaat. Onderteken de kolom- en rijnamen, indien nodig, en voer de gegevens in de juiste cellen in.

Beeld
Beeld

Stap 3

Nu moeten we de breedte van de kolommen aanpassen. U kunt dit handmatig doen door met de muis over de rechterrand van de gewenste kolom te gaan en deze met de muis uit te rekken tot de gewenste breedte. U kunt de kolommen op vaste breedten instellen of u kunt de functie AutoAanpassen op inhoud kiezen. Om dit te doen, selecteert u de kolommen die u wilt opmaken en selecteert u op het tabblad "Menu" de optie "Formaat" -> "Kolom", en selecteert u in het vervolgkeuzemenu de gewenste optie. U kunt zien hoe uw tabel eruit zal zien wanneer deze wordt afgedrukt door de voorbeeldknop op de werkbalk te selecteren of door op Ctrl + F2 te drukken.

Beeld
Beeld

Stap 4

Nu moet u het raster van de tafel tekenen zodat het op de afdruk kan worden weergegeven. Om dit te doen, selecteert u de tabel met de cursor en zoekt u de knop "Randen" op de werkbalk rechts van de knop "Inspringing vergroten". Het zal een andere naam en uiterlijk hebben, afhankelijk van welke tool eerder werd gebruikt. Dit is echter meestal een gestippeld vierkant met een pijl aan de rechterkant, als u erop klikt, wordt een menu met beschikbare hulpmiddelen geopend.

Beeld
Beeld

Stap 5

Selecteer het item "Alle randen" in het menu om alle cellen aan elke kant te tekenen, of gebruik naar eigen goeddunken het benodigde gereedschap uit de lijst. Houd er rekening mee dat de toolset "Randen tekenen" niet alleen knoppen bevat voor het tekenen of wissen van lijnen (respectievelijk potlood en gum), maar ook opties voor het kiezen van het type en de kleur van lijnen.

Beeld
Beeld

Stap 6

Een andere manier om een ​​tabel te tekenen bovenop reeds ingevoerde gegevens, is door het tabblad Cellen opmaken in het vervolgkeuzemenu met de rechtermuisknop te gebruiken. Om dit te doen, selecteert u met de cursor een cel of een groep cellen met gegevens waarvan u het formaat wilt wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u "Cellen opmaken". Selecteer in het geopende venster het tabblad "Rand". Op dit paneel kunt u tegelijkertijd het juiste type en de kleur van de lijnen selecteren, aangeven op welk deel van het geselecteerde bereik de lijnen moeten worden toegepast en het resultaat onmiddellijk in de viewport zien.

Stap 7

Hier, op het tabblad "Uitlijning", kunt u parameters instellen voor de plaatsing van inhoud in cellen, zoals "weergave", "richting" en "oriëntatie" van de tekst. En op de tabbladen "Lettertype" en "Vul" kunt u de vereiste eigenschappen van de opgegeven tabelparameters selecteren.

Beeld
Beeld

Stap 8

Bij gebruik van de derde methode om een ​​tabel te tekenen, worden de gegevens als laatste in het reeds getekende raster ingevoerd. Selecteer in dit geval eerst het gewenste cellenbereik op een blanco vel papier.

Stap 9

Klik daarna op de werkbalk op het menu-item "Invoegen", selecteer de modus "Tabellen". Deze bewerking kan veel sneller worden gedaan door de toetsencombinatie CTRL + L of CTRL + T te gebruiken. Vink in het venster dat verschijnt het vakje "Tabel met kopteksten" aan. Geef daarna de namen van de kolommen op, anders worden ze standaard "Kolom 1", "Kolom 2" enzovoort genoemd. Om de kolomnamen in te stellen, plaatst u de cursor in de koptekstcel en voert u de naam in de functiebalk in.

Beeld
Beeld

Stap 10

Gebruik de bedieningselementen om wijzigingen aan te brengen in uw spreadsheet in Excel.Ze zijn te vinden op het tabblad "Ontwerp" op de werkbalk. U kunt het aantal rijen, kolommen, celopmaak en meer wijzigen.

Beeld
Beeld

Stap 11

Gebruik de functie voor gesplitst sorteren om slechts een deel van de tabel te wijzigen en de rest te behouden zoals ze waren. Om het formaat te wijzigen, beweegt u de cursor over de puntmarkering in de rechterbenedenhoek en sleept u naar de zijkant om de celranden te verschuiven om ze nieuwe waarden te geven.

Beeld
Beeld

Stap 12

Contour de tafel. Breek vervolgens de cellen binnen naar eigen inzicht. Gebruik de knop op de werkbalk Cellen samenvoegen om het volume van de ene cel te vergroten ten koste van de andere. U kunt ook de kleur van het lettertype, de celachtergrond en andere decoratieve elementen wijzigen die uw tafel er ongewoon en origineel uit laten zien. Nadat u alle benodigde parameters voor het tabelontwerp hebt opgegeven, gaat u verder met gegevensinvoer. Om ervoor te zorgen dat uw tabel er precies zo uitziet als u voor ogen had, kunt u de functie "Voorbeeld" gebruiken, waar u onder andere paginaparameters voor het afdrukken kunt instellen.

Beeld
Beeld

Populair per onderwerp