Een Beperking Van Het Bestandssysteem Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Beperking Van Het Bestandssysteem Verwijderen
Een Beperking Van Het Bestandssysteem Verwijderen

Video: Een Beperking Van Het Bestandssysteem Verwijderen

Video: Een Beperking Van Het Bestandssysteem Verwijderen
Video: Marc de Hond, spreker over omgaan met een beperking, handicap u0026 toegankelijkheid 2024, Mei
Anonim

Sommige bestandssystemen hebben bepaalde beperkingen. Als FAT bijvoorbeeld op uw computer is geïnstalleerd, kunt u geen bestand van internet naar uw harde schijf schrijven of downloaden met een grootte van meer dan vier gigabyte. U kunt de beperking op het kopiëren en schrijven van bestanden verwijderen door het bestandssysteem naar NTFS te converteren.

Een beperking van het bestandssysteem verwijderen
Een beperking van het bestandssysteem verwijderen

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - Norton PartitionMagic 8.0.

instructies:

Stap 1

Conversie-optie met behulp van standaard besturingssysteemtools. Klik op "Start" en vervolgens - "Alle programma's". Selecteer "Standaardprogramma's". Klik in standaardprogramma's op "Command Line".

Stap 2

Eerst zullen we kijken naar het geval van het converteren van de systeemschijf. Voer hiervoor op de opdrachtregel C: / FS: NTFS in. Als uw systeempartitie een andere letter heeft, moet u deze dienovereenkomstig invoeren in plaats van C. Druk na het invoeren van de opdracht op de Enter-toets. Er verschijnt een melding dat de systeempartitie momenteel in gebruik is en de conversie is mogelijk de volgende keer dat het systeem wordt gestart. Druk op Y. Start uw computer opnieuw op.

Stap 3

Na het opnieuw opstarten begint de partitie met converteren. Nadat de conversie is voltooid, wordt de computer opnieuw opgestart. De volgende keer dat u het opstart, heeft u een NTFS-bestandssysteem. Dienovereenkomstig worden alle beperkingen opgeheven.

Stap 4

Wat betreft het converteren van andere partities, plaats gewoon de gewenste letter voor het / FS: NTFS-commando. In dit geval is een herstart mogelijk niet vereist.

Stap 5

Als alternatief voor de standaardmethode kunt u Norton PartitionMagic 8.0 gebruiken. Download het van internet en installeer het op uw computer. Voer het programma uit. In het hoofdmenu ziet u een lijst met alle partities op uw harde schijf.

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op de letter van de sectie die u wilt converteren. Selecteer "Converteren" in het contextmenu. Vink in het venster dat verschijnt het NTFS-item aan en klik op OK. De conversieprocedure van het bestandssysteem begint. De computer wordt opnieuw opgestart en uw bestandssysteem wordt geconverteerd. Beperkingen op de bestandsgrootte worden verwijderd.

Aanbevolen: