Hoe De Koelersnelheid In BIOS Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe De Koelersnelheid In BIOS Te Verhogen
Hoe De Koelersnelheid In BIOS Te Verhogen

Video: Hoe De Koelersnelheid In BIOS Te Verhogen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Antminer s9 13,5T mineraal olie koeling 2018 2023, Januari-
Anonim

Als je overweegt om je systeem te overklokken, is het raadzaam om eerst het toerental van de koelers te verhogen. Dit geldt zowel voor de processorkoeler als voor de ventilator, die aan de computerkast is bevestigd. De meeste moederborden hebben een handmatige ventilatorinstelling. Dit kan via het BIOS-menu.

Hoe de koelersnelheid in BIOS te verhogen
Hoe de koelersnelheid in BIOS te verhogen

Het is nodig

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Voordat u doorgaat met het verhogen van de snelheid van de koeler, moet u ervoor zorgen dat uw moederbord deze optie ondersteunt. Deze informatie zou verplicht moeten zijn in de handleiding ervoor. Vrijwel alle moderne moederborden van verschillende fabrikanten hebben de functie om de snelheid van de koeler aan te passen.

Stap 2

Zet uw computer aan. Onmiddellijk daarna moet u op de Del-toets drukken. In de meeste gevallen kunt u met deze knop het BIOS-menu openen. Als er niets gebeurt nadat u op deze toets hebt gedrukt, raadpleegt u de instructies voor het moederbord. Er zou een knop moeten zijn die verantwoordelijk is voor het openen van het BIOS-menu.

Stap 3

Ga na het openen van het BIOS naar het gedeelte POWER. Selecteer in deze sectie HW Monitor-configuratie. Er moet een mogelijkheid zijn om de snelheid van de koelers te regelen. Afhankelijk van het moederbordmodel kan deze optie anders worden genoemd, bijvoorbeeld CPU Q-Fan-functie of gewoon Fan-besturing. Je moet het woord Fan targeten. Selecteer deze optie en druk op Enter. Selecteer Inschakelen uit de aangeboden opties en vervolgens de regel Profiel.

Stap 4

Er verschijnen verschillende ventilatorsnelheidsmodi. Selecteer Prestatiemodus. Daarin werken de koelers op maximale snelheid. De Turbo-modus is echter mogelijk beschikbaar op sommige moederborden. Als maximale koeling van computercomponenten uiterst belangrijk voor u is, dan kunt u deze het beste kiezen in de aanwezigheid van Turbo-modus.

Stap 5

Na het selecteren van de gewenste modus, verlaat u het BIOS. Zorg ervoor dat u de gewijzigde instellingen vooraf opslaat. De computer zal opnieuw opstarten. De volgende keer dat u hem start, zal de koelsnelheid toenemen.

Populair per onderwerp