Hoe Php Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe Php Werkt
Hoe Php Werkt

Video: Hoe Php Werkt

Video: Hoe Php Werkt
Video: Het begin van PHP | BASIS VIDEO 2024, Mei
Anonim

PHP is een programmeertaal (PL) die veel wordt gebruikt om programma's voor verschillende internetsites te schrijven. De belangrijkste specificiteit is dat alle code aan de serverzijde wordt uitgevoerd en dat het resultaat van het werk vervolgens in de browser van de gebruiker wordt weergegeven als HTML-inhoud.

Hoe php werkt
Hoe php werkt

instructies:

Stap 1

De code die in het PHP-bestand is geschreven, wordt onafhankelijk van de computer van de gebruiker op de externe server uitgevoerd. Wanneer u de site bezoekt, geeft het browservenster HTML-inhoud weer die is ontvangen van de geadresseerde server, d.w.z. de computer waarop alle onderdelen van de site zijn opgeslagen.

Stap 2

Wanneer u naar de site gaat, stuurt de browser een signaal, waarop de server de benodigde elementen in hypertext-indeling naar het programma terugstuurt. Bij het openen van een PHP-pagina voert de server, met behulp van de opdrachtinterpreter, de instructies uit die in de code zijn gespecificeerd en voert de noodzakelijke rekenbewerkingen uit. Na voltooiing wordt het resultaat van het programma ook in HTML gegenereerd en in de voltooide versie naar de gebruiker verzonden.

Stap 3

De uitvoeringstijd van het script door de externe computer is afhankelijk van de complexiteit en massa van de code, evenals de snelheid van de server waarop de site zich bevindt. Opgemerkt moet worden dat als de bijbehorende set bibliotheken en instructies voor PHP niet op de computer van de hostingprovider is geïnstalleerd, het script niet wordt gestart, wat betekent dat de vereiste pagina in het browservenster niet wordt geladen.

Stap 4

Afhankelijk van de acties van de gebruiker wordt het vereiste signaal vanuit de browser naar de server gestuurd. Na het invullen van de gegevens van het registratieformulier worden bijvoorbeeld alle opgegeven gegevens in het juiste formaat naar een externe computer gestuurd, die de juistheid van het invullen controleert. Als een veld onjuist is ingevuld, stuurt de machine een verzoek naar de browser om onjuiste gegevens aan te geven in overeenstemming met de vereisten. Zodra correct ingevulde informatie naar de server is verzonden, wordt deze opgeslagen en wordt er een bericht naar de browser gestuurd dat de registratie is gelukt.

Stap 5

Een programma dat onjuist in PHP is geschreven, zal niet goed werken, wat de gebruiker of de server ook doet. Als PHP-code niet kan worden verwerkt, stuurt de externe machine een overeenkomstig bericht naar de browser, dat op de monitor wordt weergegeven.

Stap 6

Bij elke nieuwe aanroep van de pagina wordt het PHP-script opnieuw gestart, wat betekent dat elke pagina wordt verwerkt, ongeacht het eerdere verzoek. Wanneer u bijvoorbeeld op een site van de ene pagina naar de andere gaat, worden afzonderlijke programma's uitgevoerd, die meestal niet aan elkaar gerelateerd zijn, maar tegelijkertijd één structuur vormen. Als het nodig is om gegevens van het ene PHP-bestand naar het andere over te dragen, worden de bijbehorende PL-richtlijnen gebruikt.

Aanbevolen: