Hoe Maak Je Een Kader In Word Voor Tekst

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kader In Word Voor Tekst
Hoe Maak Je Een Kader In Word Voor Tekst

Video: Hoe Maak Je Een Kader In Word Voor Tekst

Video: Maken van een kader in Word 2022, December
Anonim

Word is een handig universeel programma voor het typen en bewerken van tekst in de Microsoft Office-suite. Het biedt gebruikers bijna onbeperkte mogelijkheden voor woordmanipulatie. Gebruik een tekstvak om uw document zakelijker te maken of om bepaalde punten uit te lichten.

Hoe maak je een kader in Word voor tekst
Hoe maak je een kader in Word voor tekst

Het is nodig

geïnstalleerd softwarepakket van Office

instructies:

Stap 1

Open Word op uw computer. Voer de gewenste tekst in. Als het bestand met de tekst voor het frame al is getypt, open het dan gewoon.

Stap 2

In het programma zelf vindt u alles wat u nodig heeft om een ​​kader voor uw tekst te maken. Let op de versie van het Word-programma dat op uw computer is geïnstalleerd. U kunt erachter komen door met de rechtermuisknop op het programmapictogram op het bureaublad te klikken. Selecteer "Eigenschappen" in het pop-upmenu. De programmaversie is het nummer dat volgt op het woord Office.

Stap 3

Gebruik het tabblad Opmaak om tekst in Word te kaderen die ouder is dan versie 10 (vóór 2007). Selecteer Randen en vullingen in het menu dat wordt geopend. Er wordt een nieuw venster geopend waarin u het type frame instelt dat nodig is voor uw document.

Stap 4

Selecteer het tabblad Pagina als u van plan bent een rand voor het hele blad te gebruiken. Stel het lijntype, de kleur en de breedte in die u nodig hebt. U kunt de tekening van de auteur als kader gebruiken door deze in uw bibliotheek te selecteren. Gebruik hiervoor het venster "Afbeelding". Als u dit kader in het hele document nodig hebt, gebruikt u in de rechterbenedenhoek de schakelaar "Toepassen op …".

Stap 5

Als u een kader alleen wilt toepassen om de nadruk te leggen op een specifiek punt in de tekst, gebruikt u het tabblad "Rand". Specificeer het gewenste type kader en lijnen, hun kleur en breedte. De benodigde schakelaar "Toepassen op … paragraaf" is hier al ingesteld. Nadat u alle vereiste opties hebt geselecteerd, klikt u op OK. Er verschijnt een kader op de pagina en u kunt daar tekst toevoegen.

Stap 6

Als uw versie van Word 10 of hoger is, bevindt het tabblad Randen en opvulling zich in het paneel in het menu Start in het venster Alinea. Het pictogram kan al geïnstalleerd of verborgen zijn in het pop-upmenu. Zoek op het paneel een afbeelding met randen ("Bovenrand", "Onderrand", enz.), klik op de pijl omlaag. In het pop-up menu ziet u de gewenste functie.

Populair per onderwerp