Hoe Het Bestandsformaat Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bestandsformaat Te Achterhalen
Hoe Het Bestandsformaat Te Achterhalen

Video: Hoe Het Bestandsformaat Te Achterhalen

Video: Hoe is de maan ontstaan? | DE MAAN 2022, December
Anonim

Niet op elke computer is software geïnstalleerd waarmee u bestanden van elk type kunt openen, en van tijd tot tijd komt u dergelijke bestanden tegen, waarvan het formaat door het systeem als onbekend wordt bepaald. Hoe hun formaat te bepalen en welk programma dergelijke bestanden kan openen?

Hoe het bestandsformaat te achterhalen
Hoe het bestandsformaat te achterhalen

instructies:

Stap 1

Dus voor je staan ​​een of meer bestanden waarvan het formaat je niet duidelijk is, en het systeem weigert ze te openen, welk programma je ook kiest. Open de map met het bestand. Als het op uw bureau staat, start u Windows Verkenner door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en Open Verkenner (of Verkenner) te kiezen. Zoek in het menu aan de linkerkant de map "Desktop".

Stap 2

Selecteer in het menu Extra de optie Mapopties (of Mapopties). Ga naar het tabblad "Bekijken" en zoek het item "Extensies voor geregistreerde bestandstypen verbergen" in de lijst met opties. Schakel het selectievakje naast dit item uit, klik op "OK" en keer terug naar de map met het bestand. Nu zijn drie tekens na de punt toegevoegd aan de bestandsnaam - dit is het bestandsformaat (bijvoorbeeld mp3, jpg, pdf, dwg, enz.).

Stap 3

U kunt beginnen met het oplossen van het volgende probleem - het vinden van een programma waarmee u dit bestand kunt openen. Ga hiervoor naar de site www.open-file.ru en voer in het veld "Zoeken naar een extensie op de site" dezelfde drie tekens in na de punt (extensie) die het bestandsformaat bepalen. Klik op "Zoeken" en het systeem zal een antwoord geven wat voor soort bestand het is en welk programma het kan openen.

Populair per onderwerp