Een Webcam Inschakelen In Windows 7

Inhoudsopgave:

Een Webcam Inschakelen In Windows 7
Een Webcam Inschakelen In Windows 7

Video: Een Webcam Inschakelen In Windows 7

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Fix Camera and Webcam Problems in Windows 7 - Two Simple Methods 2023, Januari-
Anonim

Het internet geeft een mens volop mogelijkheden voor communicatie. Als nog niet zo lang geleden de populairste communicatiemethoden via internet allerlei soorten chats, correspondentie via e-mail, enz. waren, wint de Skype-technologie nu steeds meer aan populariteit, waardoor niet alleen rechtstreeks met een tegenstander kan worden gecommuniceerd, maar ook om hem te zien. Om via Skype te communiceren, hoeft u alleen het Skype-programma te installeren en de webcam aan te zetten. Hieronder bespreken we hoe u de webcam kunt inschakelen aan de hand van het voorbeeld van Windows 7.

Een webcam inschakelen in Windows 7
Een webcam inschakelen in Windows 7

Het is nodig

  • - Computer met Windows 7-besturingssysteem;
  • -Webcam.

instructies:

Stap 1

Elk webcammodel moet een schijf met aanvullende software bevatten. Deze schijf bevat stuurprogramma's voor de webcam. Sluit het apparaat aan op uw computer en installeer de stuurprogramma's. Op de driverdisk staat ook een programma waarmee je een webcam kunt besturen die al op je computer is aangesloten. Installeer dit programma na het installeren van de driver. Start vervolgens uw computer opnieuw op.

Stap 2

Nadat de stuurprogramma's en het programma zijn geïnstalleerd, verschijnt het programmapictogram op de taakbalk van het besturingssysteem. Klik met de rechtermuisknop op dit pictogram en selecteer de opdracht "Inschakelen" in het contextmenu (afhankelijk van het camerabesturingsprogramma kunnen er ook "Uitvoeren" of andere opties zijn). De webcam is nu ingeschakeld en klaar voor gebruik.

Stap 3

Er zijn momenten dat na het installeren van het programma voor de webcam, deze applicatie niet automatisch start. Dan komt er geen icoontje op de taakbalk van het besturingssysteem waarmee je het programma kunt starten. In dit geval kunt u het programma uitvoeren via "Start" of via de snelkoppeling voor starten op het bureaublad. Eenmaal gelanceerd, selecteer "Inschakelen" of iets dergelijks in het menu.

Stap 4

Ook kan er een situatie zijn waarin een webcam lange tijd is gekocht en er geen stuurprogramma's zijn en het bijbehorende programma voor het Windows 7-besturingssysteem niet wordt meegeleverd. Als u het model van uw webcam kent, is de beste oplossing voor het probleem het downloaden van stuurprogramma's en software voor het apparaat op de website van de fabrikant. Als u het exacte model van uw webcam niet weet, zal het niet moeilijk zijn om erachter te komen. Sluit de camera gewoon aan op uw computer, na het aansluiten werkt de functie van het automatisch detecteren van aangesloten apparaten en verschijnt de naam van uw webcam onderaan in de buurt van de taakbalk.

Populair per onderwerp