Een Audiobestand Splitsen

Inhoudsopgave:

Een Audiobestand Splitsen
Een Audiobestand Splitsen

Video: Een Audiobestand Splitsen

Video: Een Audiobestand Splitsen
Video: Easily split large audio files into tracks with Audacity 2024, Mei
Anonim

Wie heeft er minstens één keer in zijn leven niet een originele begroeting willen plaatsen bij het laden van het besturingssysteem of een homevideo willen aanvullen met replica's van de helden van een populaire cartoon? Om dit te doen, hoeft u alleen maar een geluidseditor te gebruiken en de nodige fragmenten uit het originele audiobestand te knippen.

Een audiobestand splitsen
Een audiobestand splitsen

Noodzakelijk

  • Audio-editor Adobe Audition
  • geluidsbestand

instructies:

Stap 1

Open het audiobestand in de Adobe Audition-editor. Gebruik hiervoor de opdracht Openen in het menu Bestand. U kunt hetzelfde doen met de sneltoets Ctrl + O.

Als u de audiotrack van een videobestand wilt splitsen, gebruikt u de opdracht Audio openen van video. De opdracht bevindt zich in hetzelfde menu Bestand.

Selecteer in het menu Werkruimte de optie Weergavestandaard bewerken. Dit vervolgkeuzemenu bevindt zich in de rechterbovenhoek van het programmavenster.

Stap 2

Druk op de spatiebalk of de knop Afspelen van cursor tot einde bestand om het geopende bestand af te spelen. De knop bevindt zich linksonder in het programmavenster. Bepaal welke secties van het bestand je nodig hebt. Plaats een markering aan het begin en aan het einde van elk segment dat u als een apart bestand gaat opslaan. Plaats hiervoor de cursor aan het begin van het bestandssegment, klik met de linkermuisknop en druk op de F8-toets.

Stap 3

Plaats de cursor op de markering die het begin van het eerste gedeelte van het bestand markeert. U kunt de knoppen Ga naar begin of Vorige markering of Ga naar het einde of Vorige markering gebruiken om tussen markeringen te schakelen. De knoppen bevinden zich linksonder in het editorvenster. Terwijl je de linkermuisknop ingedrukt houdt, selecteer je het hele fragment tot aan de volgende markering.

Stap 4

Knip de selectie uit met de sneltoets Ctrl + X. Plak het geknipte fragment in een nieuw bestand met de opdracht Plakken in nieuw in het menu Bewerken. U kunt de sneltoets Ctrl + Shift + N gebruiken.

Stap 5

Sla de uitsnede op als een apart bestand met de opdracht Opslaan in het menu Bestand. Sluit het venster met het opgeslagen fragment. Om dit te doen, selecteert u in het palet Bestanden de naam van het opgeslagen fragment en klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer Bestanden sluiten in het menu dat verschijnt.

Stap 6

Selecteer, knip, plak en sla de rest van het bestand op dezelfde manier op.

Aanbevolen: