Caching Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

Caching Uitschakelen?
Caching Uitschakelen?

Video: Caching Uitschakelen?

Video: Caching Uitschakelen?
Video: How to Clear All Cache in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Documentcaching is niet altijd handig voor snelle browserprestaties. Om het uit te schakelen, moet u enkele van de functies kennen die inherent zijn aan elke internetbrowser. Hoe schakel je caching uit in de meest populaire internetbrowsers?

Caching uitschakelen?
Caching uitschakelen?

instructies:

Stap 1

Volg de onderstaande stappen als u de Mozilla Firefox-browser gebruikt. Typ opera: config in de adresbalk van uw browser. Er verschijnt een venster dat u waarschuwt om uiterst voorzichtig te zijn. Klik op de OK-knop. Typ browser.cache in het veld Filter. daarna mogen er niet meer dan tien regels in de lijst met instellingen overblijven.

Stap 2

Zoek naar browser.cache.disk.enable en browser.cache.memory.enable om caching uit te schakelen. Let op het waardeveld. Beide lijnen hebben het waar. Verander het in false. Start daarna uw browser opnieuw om alle wijzigingen door te voeren.

Stap 3

Volg de onderstaande stappen als u de Internet Explorer-browser gebruikt. Open in het menu het gedeelte "Service" en klik vervolgens op het item "Internetopties". Het browsereigenschappenvenster verschijnt voor u. Klik op het tabblad Algemeen op de knop Opties.

Stap 4

Selecteer vervolgens in de selector Controleren op updates voor opgeslagen pagina's Nooit. Om caching uit te schakelen, zet u een nul naast "Gebruikte schijfruimte". Klik daarna op de knop OK om de geaccepteerde wijzigingen door te voeren.

Stap 5

Doe het volgende als u de Opera-browser gebruikt. Druk op Ctrl + F12 en selecteer vervolgens Algemene voorkeuren. Klik op het tabblad "Geavanceerd" en vervolgens op "Geschiedenis". Stel de tabbladen In-Memory Cache en Disk Cache in op Uitgeschakeld om caching uit te schakelen. Kies bij de items "Documenten controleren" en "Afbeeldingen controleren" voor "Nooit". Klik vervolgens op de knop OK om de wijzigingen door te voeren.

Stap 6

Doe het volgende als u de Google Chrome-browser gebruikt. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling voor het starten van de browser. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer Eigenschappen. Ga vervolgens in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Snelkoppeling". Zoek het venster waar het bestandsadres wordt aangegeven. Voeg er "-disk-cache-size = 0-media-cache-size = 0" aan toe. Plaats dit commando achter de aanhalingstekens van het bestandsadres. Wijzigingen toepassen.

Aanbevolen: