Een Applicatie Toevoegen Aan Het Opstarten

Inhoudsopgave:

Een Applicatie Toevoegen Aan Het Opstarten
Een Applicatie Toevoegen Aan Het Opstarten

Video: Een Applicatie Toevoegen Aan Het Opstarten

Video: Een Applicatie Toevoegen Aan Het Opstarten
Video: Programma's automatisch opstarten in Windows 10 2024, April
Anonim

Elke keer dat het besturingssysteem opstart, worden automatisch een aantal applicaties en processen gestart. De gebruiker kent de meeste misschien niet eens. Maar het toevoegen van een veelgebruikte applicatie aan het opstarten is heel eenvoudig.

Een applicatie toevoegen aan het opstarten
Een applicatie toevoegen aan het opstarten

instructies:

Stap 1

Om erachter te komen welke applicaties al aan het opstarten zijn toegevoegd via het menu Start, selecteert u Opstarten, klikt u op het pijlpictogram en vouwt u de volledige lijst met opstartprogramma's en hulpprogramma's uit.

Stap 2

Als het pictogram van de toepassing die u aan het opstarten wilt toevoegen al in het menu Start staat, beweegt u de muiscursor eroverheen. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep het pictogram naar het opstartitem. Als het pictogram op zijn plaats staat, laat u de linkermuisknop los.

Stap 3

Als u wilt dat het pictogram zowel in de menubalk "Start" als in het veld "Opstarten" staat, klikt u met de rechtermuisknop op het gewenste pictogram en selecteert u "Snelkoppeling maken" in het vervolgkeuzemenu. De snelkoppeling wordt hier gemaakt, in de menubalk "Start", gemarkeerd met "(2)" en bevindt zich aan het einde van de lijst met alle geïnstalleerde programma's.

Stap 4

Sleep de zojuist gemaakte snelkoppeling naar het opstartvenster met behulp van de methode die in de tweede stap is beschreven. Wanneer het pictogram op zijn plaats is, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de opdracht "Naam wijzigen" in het vervolgkeuzemenu. Verwijder de onnodige aanduiding "(2)" uit de applicatienaam, bevestig de wijzigingen.

Stap 5

Als het gewenste pictogram niet op de menubalk Start staat, opent u de map Opstarten op de schijf van het besturingssysteem. Het bevindt zich op C: (of een andere schijf met het besturingssysteem) / Documenten en instellingen / Gebruikersnaam / Hoofdmenu / Programma's / Opstarten. Kopieer de snelkoppeling van het startbestand van de applicatie die u nodig hebt naar de geopende map. Het pictogram verschijnt automatisch in de menubalk Start.

Stap 6

Om een toepassing uit Startup te verwijderen, verwijdert u het pictogram uit de map Opstarten op uw harde schijf of in het menu Start. U kunt een applicatie ook verwijderen (of toevoegen) via de instellingen van de applicatie zelf, als deze optie wordt geboden door de ontwikkelaars.

Aanbevolen: