Een Programma Toevoegen Aan Het Opstarten In Windows 10

Inhoudsopgave:

Een Programma Toevoegen Aan Het Opstarten In Windows 10
Een Programma Toevoegen Aan Het Opstarten In Windows 10

Video: Een Programma Toevoegen Aan Het Opstarten In Windows 10

Video: Een Programma Toevoegen Aan Het Opstarten In Windows 10
Video: Programma's automatisch opstarten in Windows 10 2024, Mei
Anonim

In de goede oude versies van Windows was er een Startup-map in Start, waar je elk programma kunt plaatsen. Maar in Windows 10 is er geen dergelijke map, dus het toevoegen van het programma aan het opstarten werd voor velen een probleem. Hoe kan je dit doen?

Een programma toevoegen aan het opstarten in Windows 10
Een programma toevoegen aan het opstarten in Windows 10

Opstartmap en hoe deze te openen

In feite is de map "Opstarten" nergens naartoe gegaan, zelfs niet in Windows 10. Het is natuurlijk verwijderd, maar om het te vinden, moet je het pad volgen van de lokale schijf naar de opstartmap. Het standaard pad naar deze directory is: Gebruikers / Gebruikersnaam / AppData / Roaming / Microsoft / windows / Hoofdmenu / Programma's / Opstarten.

Het is een behoorlijk lange weg om bij deze map te komen, en het is een beetje duur om zo'n pad handmatig in te voeren. Daarom kunt u in plaats daarvan hetzelfde doen met de opdracht shell: startup. Het volstaat om gewoon te beginnen door op de combinatie van knoppen Win + R te klikken en nadat het venster verschijnt, voert u de opdracht "shell: startup" in. Het enige dat overblijft is om op de enter-knop te drukken.

Als gevolg hiervan verschijnt na het uitvoeren van deze opdracht een geopende map met Opstarten voor de gebruiker voor de gebruiker. Om een programma toe te voegen aan Startup in Windows 10, hoeft u alleen maar de snelkoppeling die het programma start naar deze map te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld de snelkoppeling van een programma rechtstreeks van het bureaublad naar deze map kopiëren.

Na het voltooien van deze eenvoudige procedure, wordt het programma dat naar de map Opstarten is gekopieerd, elke keer dat u de computer opstart of inlogt op een gebruikersaccount gestart.

De taakplanner gebruiken

Een andere gebruiker kan een programma toevoegen aan de opstartmap in Windows 10 met behulp van de "Taakplanner". Deze is het handigst omdat het het mogelijk maakt om programma's toe te voegen aan het opstarten met een kleine vertraging vanaf het moment dat de computer opstart. Met deze aanpak kunt u de programma's die direct na het opstarten van de computer worden meegeleverd enigszins verminderen. Deze zelfde aanpak kan helpen om de laadtijden te verkorten.

Om deze methode te gebruiken, moet de gebruiker het volgende doen:

  1. Start de taakplanner met de combinatie Win + R en voer de opdracht "taskschd.msc" in.
  2. Klik op het maken van een eenvoudige taak (de knop bevindt zich aan de rechterkant van het scherm ".
  3. Nadat de wizard verschijnt, moet u de naam van de taak invoeren.
  4. Selecteer de optie "Tijdens het opstarten van de computer".
  5. Selecteer "Start programma".
  6. Klik op de knop "Bladeren" om het programma te selecteren dat aan de opstartmap moet worden toegevoegd.
  7. Selecteer het programma dat u samen met het opstarten van het besturingssysteem wilt uitvoeren.

De laatste stap is om alle uitgevoerde acties te controleren en op de knop "Voltooien" te klikken. De planner zal de taak onmiddellijk maken en opslaan.

Het Windows-register gebruiken

Een andere methode om een programma toe te voegen is door het register te gebruiken. Het is echter belangrijk om te weten dat het register en de wijziging ervan wijzigingen in de werking van het hele systeem met zich mee kunnen brengen. Daarom moet u voorzichtig zijn bij het wijzigen van het register.

Om te beginnen, moet u Win + R ingedrukt houden en "regedit" invoeren en vervolgens in de HCU-tak het pad volgen Software, Microsoft, Windows, Huidige versie, Uitvoeren. Nadat u deze registertak hebt gevonden, moet u met de rechtermuisknop op een lege ruimte klikken en een voorraadparameter maken.

De laatste stap is om het programma te selecteren dat u wilt toevoegen aan het opstarten in het venster dat verschijnt, en vervolgens alle uitgevoerde acties op te slaan.

Aanbevolen: