Een Script Toevoegen Aan Het Opstarten

Inhoudsopgave:

Een Script Toevoegen Aan Het Opstarten
Een Script Toevoegen Aan Het Opstarten

Video: Een Script Toevoegen Aan Het Opstarten

Video: Een Script Toevoegen Aan Het Opstarten
Video: script opstarten 2024, Mei
Anonim

Scripts kunnen worden toegevoegd aan het opstarten van bepaalde programma's. Dit is niet altijd handig, aangezien de interface van het Windows-besturingssysteem een speciaal hulpprogramma biedt om dezelfde functie uit te voeren.

Een script toevoegen aan het opstarten
Een script toevoegen aan het opstarten

Noodzakelijk

toegang tot de computer

instructies:

Stap 1

Schrijf een script om het aan het opstarten toe te voegen met bijvoorbeeld visual basic. Om dit te doen, schrijft u er inhoud in die lijkt op de volgende tekst: Dim vOrg, objArgs, root, key, WshShell root = "HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Run /" KeyHP = "Program" Set WshShell = WScript. CreateObject ("WScript. Shell") WshShell. RegWrite root + keyHP, "place / autorun" Gebruik in plaats van place de map naar de locatie van uw programma die u aan het uitvoerbare script wilt toevoegen.

Stap 2

Houd er rekening mee dat wanneer u aangepaste scripts schrijft die aan het opstarten zijn toegevoegd, u ook sjablonen kunt gebruiken die andere gebruikers op verschillende sites en internetforums plaatsen, maar wees er uiterst voorzichtig mee, want als u niet over de vaardigheden beschikt om met kwaadaardige scripts te werken, het kan zijn dat u ze niet herkent en ze aan uw computer toevoegt.

Stap 3

Bij het schrijven van scripts die u in de toekomst aan autorun toevoegt, kunt u het antivirussysteem het beste niet uitschakelen. Als u een script schrijft om toe te voegen aan het opstarten met als doel het verder naar het netwerk te uploaden, gebruik dan geen schadelijke code om andere gebruikers schade toe te brengen, hiervoor is er een zekere verantwoordelijkheid.

Stap 4

Het starten van veel programma's op uw computer bij het opstarten kan veel gemakkelijker worden georganiseerd dan door scripts voor het opstarten te schrijven. Ga hier gewoon naar het configuratiescherm van de computer en ga naar het menu met geplande taken. Stel de vereiste systeemconfiguratie voor uw computer in en configureer vervolgens de werking van automatisch gestarte programma's. Dit wordt vaak gebruikt om internet aan te zetten en programma's te downloaden, maar ook in andere gevallen.

Aanbevolen: