Een Applicatie Starten Vanuit Een Applicatie

Inhoudsopgave:

Een Applicatie Starten Vanuit Een Applicatie
Een Applicatie Starten Vanuit Een Applicatie

Video: Een Applicatie Starten Vanuit Een Applicatie

Video: Een Applicatie Starten Vanuit Een Applicatie
Video: Unable to launch the application 2024, Mei
Anonim

Wanneer u andere programma's in de programmeertaal C++ schrijft, kunt u een functie integreren waarmee andere toepassingen op het besturingssysteem van een pc kunnen worden uitgevoerd.

Een applicatie starten vanuit een applicatie
Een applicatie starten vanuit een applicatie

instructies:

Stap 1

Maak je eigen app voor het sorteren van foto's. Om er originaliteit en functionaliteit aan toe te voegen, kunt u rechtstreeks vanuit het programma waarin u werkt een oproep aan de grafische interface toevoegen. Er zijn twee functies in de C ++ -taal om dergelijke taken uit te voeren. Verbind de bibliotheken windows.h en Shellapi.h om de functies van het starten van externe toepassingen van het besturingssysteem te kunnen gebruiken. Bibliotheken zijn verbonden met behulp van het #include-statement.

Stap 2

Gebruik de functie ShellExecute () als u parameters moet doorgeven aan de aangeroepen toepassing. De functie heeft de volgende parameters: hwnd voor de venster-ID, lpOperation specificeert de bewerking voor de aangeroepen applicatie (bijvoorbeeld print of open), lpDirectory specificeert de standaard directorynaam, nShowCmd voor de applicatiestartmodus en lpParameters voor het doorgeven van andere parameters naar de opgeroepen applicatie.

Stap 3

Gebruik de functie WinExec () om het opgegeven programma gemakkelijk uit te voeren. Een stringparameter wordt doorgegeven aan de programmacode, die het volledige pad naar de applicatie specificeert, evenals de startmodus van deze applicatie.

Stap 4

Het volgende stukje code kan als voorbeeld worden gebruikt:

#erbij betrekken

#erbij betrekken

leeg hoofd ()

{

WinExec ("c: / windows / system32 / calc.exe", SW_SHOW);

}

Stap 5

Als gevolg van het uitvoeren van deze code wordt een standaard Windows-calculator geopend. U kunt verschillende voorwaarden beschrijven waaronder externe toepassingen van het besturingssysteem worden aangeroepen. Vergeet niet om de vereiste bibliotheken op te nemen om met deze functies te werken.

Stap 6

Maak een lijst van de standaardtoepassingen die gebruikers waarschijnlijk zullen installeren. Houd hier rekening mee als u niet de enige bent die het programma gebruikt. Als je problemen hebt met het schrijven van een programma, bekijk dan de speciale video-instructies op internet.

Aanbevolen: